Można lubić owady, jako zwierzęta hodowlane. Ale czy można polubić je jako pokarm?
Jeśli nadal tego nie wiecie, a chcecie się o tym przekonać, można to zrobić w nowootwartej restauracji "Co To To Je". Od dnia 6 lutego, przy ursynowskiej ulicy Nugat 7, funkcjonuje przybytek, w którym owady są gwiazdami numer jeden.
Samymi bezkręgowcami na razie najeść się nie można. Dania służą raczej oswojeniu się z samym problemem jedzenia owadów, pokarmowi dość obcemu naszemu kręgowi kulturowemu. Jednak menu restauracji ma wkrótce powiększyć się o kolejne, bardziej "kaloryczne" propozycje, jak kotlety z achatin.
Na otwarciu tłumy, zobaczymy czy będzie tak dalej, a owady staną się kiedyś normalnym składnikiem naszej diety. Zwłaszcza, że jest to tanie, łatwe w produkcji i ekologiczne źródło białka.
Smacznego!
Jeśli nadal tego nie wiecie, a chcecie się o tym przekonać, można to zrobić w nowootwartej restauracji "Co To To Je". Od dnia 6 lutego, przy ursynowskiej ulicy Nugat 7, funkcjonuje przybytek, w którym owady są gwiazdami numer jeden.
Samymi bezkręgowcami na razie najeść się nie można. Dania służą raczej oswojeniu się z samym problemem jedzenia owadów, pokarmowi dość obcemu naszemu kręgowi kulturowemu. Jednak menu restauracji ma wkrótce powiększyć się o kolejne, bardziej "kaloryczne" propozycje, jak kotlety z achatin.
Na otwarciu tłumy, zobaczymy czy będzie tak dalej, a owady staną się kiedyś normalnym składnikiem naszej diety. Zwłaszcza, że jest to tanie, łatwe w produkcji i ekologiczne źródło białka.
Smacznego!