Witam :)
Jeszcze nie wypełnię tabelki, ponieważ moja agama jeszcze jest nieobecna, chciałam się tylko upewnić czy wszystko mam
(tak, czytałam POGONA.PL).
Otóż za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 września 2014 - 20:06
Witam :)
Jeszcze nie wypełnię tabelki, ponieważ moja agama jeszcze jest nieobecna, chciałam się tylko upewnić czy wszystko mam
(tak, czytałam POGONA.PL).
Otóż za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
początkujący jaszczurki
Agamy - brodata i karłowata
Szukam agamy karłowatejPaulina_Bazgier, Dzisiaj, 13:56 |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy Błotna (Physignathus cocincinus) 3.0 - dorosłe samcezoolog2001, 12 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy błotne i brodateMiB, 03 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Regiusy za Boa, Agamy, Ptaszniki, ...KmBALL ![]() |
|
![]() |
Napisany 15 września 2014 - 21:09
Jak boisz się, że świerszcze pogryzą Ci agamę to karm ją w osobnym pojemniku. Możesz dokupić higrometr do mierzenia wilgotności w terra... Schowek z kokosa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 września 2014 - 21:14
właśnie zamówiłam termometr z higrometrem razem ale jeśli nie dojdzie na czas (wiadomo, wysyłka) to póki co mam zwykły pokojowy. A co do schowka zdaję...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 września 2014 - 21:51
Wapno jest złe powinno być bez witamy d3, natomiast witaminy z d3. Nie ma co kombinować z vibovitem, kup po prostu witaminy dla gadów. Opakowanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Makto, 15 września 2014 - 21:51.
Napisany 15 września 2014 - 23:44
żarówki wszystkie mam "exo terra" (dzienna 25 w, infrared 50 w uvb 5.0) na próbę chcę zobaczyć jak mocno moje terra podgrzeją 2 czy 3...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 września 2014 - 00:17
No tak z tym, ich dawki przystosowane są dla ludzi:) :).
Jak dasz taki zestaw żarówek czyli 25W i 50W to prawdopodobnie będzie za gorąco...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Makto, 16 września 2014 - 00:20.
Napisany 16 września 2014 - 00:24
dlatego termometr :) palone uva i uvb po 8 h dadzą redę czy je całkiem wymienić?
Napisany 16 września 2014 - 00:39
Cykl naświetlania powinien trwać 12-14 godzin.
Nie rozumiem jak z tym UVA, zazwyczaj świetlówki UVB emitują również UVA, masz na to jakąś osobną świetlówkę?
Napisany 16 września 2014 - 00:44
właśnie też mam z tym problem! po zoologicznych szukałam takiej uva +uvb ale wszystkie tylko uva są. nie wydzielają uvb. stąd osobna żarówka, która ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 września 2014 - 00:50
O ile masz świetlówke exo terry jak pisałaś UVB to ona też wydziela UVA.
Myślę, że okres ten przebiegnie szybciej niż kilka tygodni także spokojnie....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów