Witam, znalazłam przed zimą takiego pajączka. Kilka miesięcy temu był malutki, ale że mamy gekony to mój luby zapragną go żywić larwami mącznika.
KLESZCZU bo tak go nazwaliśmy jest bardzo płochliwy i chowa się w futrynie wiec dodaje jedyne zdjęcie jakie mi się udało wykonać (podczas polowania).
Co to jest? I czy przeżyje w lesie :D? Mam dosyć wylinek w rogu łazienki i zakokonionych larw pokarmu .
Czy jest możliwość ze to coś jadowitego?
Wielkość - jak moneta 2 zł przy rozłożonych kończynach może troszeczkę mniejszy
"Dupa"- pobłyskująca ( nigdy nie widziałam go od góry, zawsze wychodzi spodem do góry)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 maja 2017 - 13:35
Podobne tematy: Co to za pająk? Co mogę z nim zrobić? x
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
![]() |
![]() |
||
aspekty prawne
Mięczaki
Lissachatina immaculata* złożył jaja i nie wiem co z nimi zrobićBombinaBombina05 ![]() |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Ptaszniki
Pająk omija włókno kokosoweAnimer84, 09 lut 2025 |
|
![]() |
|||
początkujący żółwie
Akwaterraria i oczka wodne dla żółwi
Śluzowaty nalot w akwaterrarium żółwia żółtolicowego - co zrobić?KorciPL, 19 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
zachowania
Ptaszniki
zbunkrowany pająkBlashot ![]() |
|
![]() |
Napisany 19 maja 2017 - 14:35
Steatoda sp. podejrzewam.
Gatunek synantropijny - może do lasu go...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 maja 2017 - 15:09
Dzięki za odpowiedź. Troche o zygusiu poczytałam, gdzieś go wypuszczę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 maja 2017 - 15:12
Spokojnie, fakt, że Steatoda chętnie przebywają w pobliżu domów i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów