Żywy pokarm ma tendencje do uciekania i chowania się i żadne podłoże tego faktu nie wyeliminuje.
Polecamy Ci kostkę bukową i granulat kukurydziany, bo są...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Najlepsza odpowiedź REKSIOO, 05 grudnia 2016 - 16:27
Terrarium jest ok, ale ścianki z korka są strasznie ubogie Jeśli jeszcze masz trochę tego korka to zrób kilka półek różnej wielkości, gekony uwielbiają się wspinać. Przydałoby...
Idź do najlepszej odpowiedzi w tym temacie
Napisany 05 grudnia 2016 - 21:45
Żywy pokarm ma tendencje do uciekania i chowania się i żadne podłoże tego faktu nie wyeliminuje.
Polecamy Ci kostkę bukową i granulat kukurydziany, bo są...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
żywienie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Jak zająć się świeżo wyklutym gekonem orzęsionymKamilo_2302, 11 cze 2024 |
|
![]() |
|||
zachowania
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Początek przygody z eublefarem lamparcimKeferlekman, 15 mar 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Problem z gekonem orzęsionym (samica)ShadowAylin, 15 mar 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Kameleony
Mrówki w terrarium z kameleonem lamparcimTurnip70, 10 maj 2023 |
|
![]() |
![]() |
||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Koniec przygody z hodowla. Wyprzedaż, atrakcyjne cenyrobertofu, 08 sty 2023 |
|
![]() |
Napisany 05 grudnia 2016 - 22:29
Napisany 06 grudnia 2016 - 08:01
Doradzając granulat kukurydziany macie na myśli te grube rureczki czy te drobne płatki? Zdjęcia poniżej.
Edytowany przez mateusz1407, 06 grudnia 2016 - 08:02.
Napisany 07 grudnia 2016 - 20:06
A co myślicie o tym, żeby tych ścianek z korka nie wyposażać w dodatkowe półki, tylko kupić różnych dużych korzeni i stabilnie ustawić je tak,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 grudnia 2016 - 21:13
Drewniana ściółka raczej nie nadaje się dla gekonów, ale sama nie próbowałam więc nie wiem jak to jest.
Co do ścianki, możesz zrezygnować z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2016 - 15:39
Pelet (te rurki) drewniany po jakiś czasie (dość Krótkim) zacznie pilić, gdyż są to sprasowane drobne wióry drewniane.
Co do korzeni, kory itp - oczywiście...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2016 - 20:31
Wysokość mojego terrarium to 50 cm szerokość 80, głębokość 40. Oprawa na żarówkę znajduje się na samej górze. Nie chciałbym tego przerabiać bo mam fajnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów