Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum. Chcę zacząć hodować gekona lamparciego. Mam kilka pytań odnośnie terrarium. Znajomy chce mi sprzedać terrarium o wymiarach 80x40 (wysokości nie pamiętam). Jest ono już częściowo wyposażone, trzy ściany pokryte korkiem, pod pokrywą są dwie oprawki na żarówki mieszczące się w małej foremce do ciast. Dorzuca mi jeszcze kabel grzewczy. Zdjęcia załączam poniżej. Chciałbym uzyskać wasze porady co do urządzenia tego terrarium, ogrzewania itp. Na razie chcę je dopracować na tip-top, a dopiero za jakiś czas wpuścić zwierzaka. Proszę o wskazówki jakie żarówki zastosować, jak długo ogrzewać takie terrarium, czy wystarczą same...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Najlepsza odpowiedź REKSIOO, 05 grudnia 2016 - 16:27
Terrarium jest ok, ale ścianki z korka są strasznie ubogie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj...
Idź do najlepszej odpowiedzi w tym temacie
Napisany 04 grudnia 2016 - 19:19
Podobne tematy: Rozpoczęcie przygody z gekonem lamparcim x
żywienie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Jak zająć się świeżo wyklutym gekonem orzęsionymKamilo_2302, 11 cze 2024 |
|
![]() |
|||
zachowania
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Początek przygody z eublefarem lamparcimKeferlekman, 15 mar 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Problem z gekonem orzęsionym (samica)ShadowAylin, 15 mar 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Kameleony
Mrówki w terrarium z kameleonem lamparcimTurnip70, 10 maj 2023 |
|
![]() |
![]() |
||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Koniec przygody z hodowla. Wyprzedaż, atrakcyjne cenyrobertofu, 08 sty 2023 |
|
![]() |
Napisany 04 grudnia 2016 - 20:37
Wszelkie potrzebne informacje na temat tego ile ogrzewać, jak ogrzewać,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 grudnia 2016 - 20:40
Wszystko co chcesz wiedzieć znajdziesz na forum... Wystrój i urządzenie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2016 - 08:50
Fajnie by było jak by była ścianka po której mógłby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2016 - 11:15
polecam
gekonlamparci.terrarium.pl
gekonlamparci.terrarium.pl
w celu inspiracji mozesz zajrzec do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2016 - 16:27 Najlepsza odpowiedź
Terrarium jest ok, ale ścianki z korka są strasznie ubogie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2016 - 18:51
REKSIOO, o taką odpowiedź mi właśnie chodziło,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez mateusz1407, 05 grudnia 2016 - 19:03.
Napisany 05 grudnia 2016 - 21:08
Co masz na myśli pisząc podłoże stałe???
@REKSIOO napisała Ci,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2016 - 21:27
A jak jest z utrzymaniem czystości takiej kostki bukowej? Czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2016 - 21:38
co do kup - ja wybieram papierem toaletowym.
łape taka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów