Już mówiłam i powtórzę - import nie oznacza odłowu. Import oznacza tylko tyle, że został przywieziony z poza granic Polski.
Nie chodzi już o badanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 kwietnia 2015 - 20:15
Już mówiłam i powtórzę - import nie oznacza odłowu. Import oznacza tylko tyle, że został przywieziony z poza granic Polski.
Nie chodzi już o badanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - cienki ogonCheettos ![]() |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Uciekł mi gekon lamparcinkravczyk ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar lamparci het. Diablo BlancoGekoneqq, 20 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Kameleon lamparci Nosy Be True Blue Furcifer pardalismajusia10, 30 maj 2025 |
|
![]() |
Napisany 02 kwietnia 2015 - 20:37
Natalia - CB13 oznacza urodzony w niewoli, prawdopodobnie w 2013 r.
Żółwie lampracie na kraje europejskie najczęściej przyjeżdżają z ferm afrykańskich - z Tanzanii, czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 kwietnia 2015 - 20:59
no własnie nie praktycznie do wczoraj był normalnie aktywny, codziennie pije wodę, ma ładne oczy i z nosa tez nic nie cieknie. Oglądałam go bardzo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez natalia13, 02 kwietnia 2015 - 21:02.
Napisany 06 kwietnia 2015 - 22:20
nie mogę już edytować poprzedniego postu ale napisałam do właściciela sklepu i okazało się ze Dora była trzymana w o wiele większych temperaturach w drewnianym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 kwietnia 2015 - 22:48
Co do temperatury, strefa sucha przedział 26-28 stopni. Pod lampą 31-33 stopni. Strefa wilgotna ok. 24-25 stopni. A w nocy optymalna...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Bexans, 06 kwietnia 2015 - 22:49.
Napisany 06 kwietnia 2015 - 22:57
tyle ze według tego typa 32 powinno być w tej chłodnej części terrarium a pod grzewcza 38-42 i w takich temperaturach był trzymany zanim trafił...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2015 - 09:15
42 stopnie pod grzewczą to zdecydowanie za dużo. W 40 stopniach białko się ścina, a żółw jest zwierzęciem zmiennocieplnym to nie można go tak mocno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2015 - 10:33
Zdaje sobie sprawę ze to strasznie wysoka temperatura i ze w takiej nie powinien być ale skoro siedział w takiej od małego to może własnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2015 - 10:48
Niedobrze...:(
Z temperaturami to najlepiej popatrz sobie na temperatury z rejonów gdzie te żółwie żyją w naturze - np. na Tanzanię, czy Zair.
Temp....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów