Ok, po tych ślimakach widać, że przeszły sporo (co wcale nie musi oznaczać że obecnie są w słabej kondycji. Duże były w przeszłości i uszkodzone, i popodgryzane więc nic dziwnego, że mają do tego tendencję. Widzę, że wciąż rosną. Młody wygląda dobrze, najlepiej z nich wszystkich. Co do protein, to w sumie są najważniejsze dla młodego, bo te duże raczej nie urosną Ci już jakoś bardzo, a on ma szansę mieć ładniejszą muszlę niż te starsze :) nie musisz im kupować nic super, wystarczy to co mają w pokarmie. Białko w postaci pokarmu dla rybek, gammarusa, spiruliny, gotowanego jajka (żółtka),...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 listopada 2016 - 21:45
Podobne tematy: PROSTE PYTANIA POCZĄTKUJĄCYCH v.2 x
tematy ogólne
Przypięty
Płazy
Płazy dla początkujących - dopisywać sięYahilles |
|
0 |
|
|||
wybór zwierzęcia
Ptaszniki
Ptasznik dla początkującychPawel32, 29 lip 2025 |
|
0 |
|
|||
żywienie
Jaszczurki
Cześć . Pytania o felsumaYesik, 20 lut 2025 |
|
0 |
|
|||
wybór zwierzęcia
Jaszczurki
Co na początek - pytania początkującego hodowcy ?Juanhijuan |
|
0 |
|
|
||
początkujący ptaszniki
Ptaszniki
Proste karmienie ptasznika pomaranczowo kolanowegobartosh44 |
|
0 |
|
Napisany 23 listopada 2016 - 17:20
@czkot Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Faktycznie białka w diecie moich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 13 grudnia 2016 - 17:42
Jako przyszła właścicielka ślimaków mam do Was kilka pytań. Już...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 grudnia 2016 - 17:52
Witam ponownie, moje ślimaki nadal nie chcą jeść. Praktycznie wogóle...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 grudnia 2016 - 19:32
@Eglantyna możesz przyjąć, że krzyżować się mogą gatunki w obrębie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 grudnia 2016 - 21:34
Dzisiaj jeden z dużych ślimaków zdechł, wczoraj dziwnie się zachowywał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 grudnia 2016 - 21:43
To jest oznaka infekcji. Zostaw sobie tego trupka i zobacz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 grudnia 2016 - 16:52
Czyli spodziewać się wychodzących robaków? :shock: Czy możliwe jest by...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 grudnia 2016 - 21:22
Nie wiem, ale zarażenie nicieniami dużo by tłumaczyło - w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 grudnia 2016 - 21:55
Obserwowałam wydzielinę w muszli martwego ślimaka i nie zauważyłam by...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów