Tak, reticulata powinna sobie dać radę.
Napisany 18 marca 2016 - 15:43
Podobne tematy: PROSTE PYTANIA POCZĄTKUJĄCYCH v.2 x
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Ptasznik dla początkującychPawel32, 29 lip 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Cześć . Pytania o felsumaYesik, 20 lut 2025 |
|
![]() |
|||
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy jaszczurek
Co na początek - pytania początkującego hodowcy ?Juanhijuan ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
początkujący ptaszniki
Ptaszniki
Proste karmienie ptasznika pomaranczowo kolanowegobartosh44 ![]() |
|
![]() |
|||
Budowa, osprzęt
Sterownik do terrarium dla początkującychgelmi, 22 cze 2020 |
|
![]() |
Napisany 18 marca 2016 - 15:46
Bardzo dziękuję. O reticulatach z kolei czytam, że mają tendencję do problemów z muszlą.... ale z drugiej strony do odważnych świat należy, nie? :D Na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 19:58
Daj spokój. Mają tendencję, ale nie demonizujmy :) jest masa ludzi mających ładne reticulaty. Spytaj Paulina_mickey, czy ma może jakieś młode na sprzedaż- na pewno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 20:54
Dzięki :) mam tu w pobliżu hodowcę różnych egzotycznych stworów, w tym ślimaków, więc źródło mam już zapewnione ;) Tylko z kolei rozmawiałam jeszcze z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 21:06
Gdyby ślimaki nie wymagały wysokich temperatur, to żyłyby w innym klimacie. Widziałam ludzi trzymających gady na "wolnym wybiegu" w domu, uważających, że nie wymagają ani...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 21:10
Nie no, to absolutnie nie jest kwestia wygodnictwa, tylko też się trochę przestraszyłam tego, że przyspieszony wzrost oznacza krótsze życie. Stąd te pytania - gdyby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 21:20
Wiesz co, to takie pitolenie. Krótsze życie-może u owadów karmowych. Normalna temperatura=normalna długość życia, nie należy tego sztucznie spowalniać, to nie pająk. Skrócić długość życia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 21:58
Przekonałaś mnie :) Ale w takim razie ostatnie pytanie - czy terrarium może sobie stać w przedpokoju, gdzie światło dzienne dociera przez większość dnia ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 22:40
Nie potrzebujesz żadnego UV do ślimaków, a to, czy chcesz tam mieć dodatkową lampkę, czy nie, to Twój wybór, czy chcesz mieć to doświetlone. Ślimaki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2016 - 22:49
Ufffff... to jak jeszcze w bólach znajdę idealną matę grzewczą to już będzie komplet :D bardzo dziękuję
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów