Mój jeż nie chce biegać w kołowrotku, na różnych blogach czytałem, że kołowrotek to dotadkowa forma treningu dla jeża. Wsadziłem kołowrotek do terrarium ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Co zrobić aby jeż biegał w kołowrotku ?
Napisany 12 stycznia 2014 - 19:57
Mój jeż nie chce biegać w kołowrotku, na różnych blogach czytałem, że kołowrotek to dotadkowa forma treningu dla jeża. Wsadziłem kołowrotek do terrarium ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Co zrobić aby jeż biegał w kołowrotku ? x
aspekty prawne
Mięczaki
Lissachatina immaculata* złożył jaja i nie wiem co z nimi zrobićBombinaBombina05 ![]() |
|
![]() |
|||
początkujący żółwie
Akwaterraria i oczka wodne dla żółwi
Śluzowaty nalot w akwaterrarium żółwia żółtolicowego - co zrobić?KorciPL, 19 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
tematy ogólne
Zwierzęta karmowe
Co zrobić z nadmiarem młynarka?Mejfik, 22 gru 2024 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Wystrój, roślinność
Jak zrobić ścianę roślinną?SprinTereK, 20 lis 2024 |
|
![]() |
|||
węże
Terrarystyka
Mała waga zbożówki co mam zrobićOFIX, 16 lis 2024 |
|
![]() |
Napisany 12 stycznia 2014 - 20:09
Jeśli nie chce to nie zmuszaj na siłę, możesz spróbować pokazać mu jak to działa. Daj jeża do koło wrotka i delikatnie kręć. Druga sprawa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 stycznia 2014 - 10:43
Na siłę nie zmusisz. Tak bardzo szacunkowo - około 5% jeży nie biega w kołowrotkach i już. Nie rozumieją, że powinny - metoda Memmento może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 stycznia 2014 - 19:41
z Locią miałam to samo a teraz z kołowrotkiem się nie roztaje ;) włożyłam ją do kołowrotka i karmiłam ją z ręki, delikatne kołysanie i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 stycznia 2014 - 17:42
Ja Alvina wsadziłam do kołowrotka po prostu a on go nie odpuszcza na krok xo, a Fusia sama się władowała i wiedziała co robić.
Napisany 26 stycznia 2014 - 12:31
A co może być przyczyną, jeśli jeż przez jakiś czas korzystał z kołowrotka, a potem po prostu przestał? Możliwe, że mu się znudził? Czy może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2014 - 12:33
Jeżeli zachowuje się normalnie (nie jest chory, osłabiony itp) to widocznie nie ma ochoty. Możliwe że za jakiś czas znów będzie korzystać
Napisany 26 stycznia 2014 - 12:38
Wprawdzie dużo śpi, ale kiedy wyciągam ją z terrarium, potrafi być tez bardzo ożywiona. Niekiedy trudno ją okiełznać ;) Dziękuję za odpowiedź :)
Napisany 24 lutego 2014 - 21:31
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów