Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

* * * * * 4 głosów  
Rozmowy o mięczakach

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
789 odpowiedzi na ten temat

#181 Paulina_mickey

Paulina_mickey

Miniona moderator: Mięczaki

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 5481 dni
  • Polska / Podkarpackie / Tarnobrzeg

Napisany 30 listopada 2013 - 14:47

Z tego co się orientuję na UP w Lublinie był chłopak co robił badania nad śluzem ślimaków. Niestety nie znam więcej szczegółów :(

Podobne tematy: Rozmowy o mięczakach     x

#182 hodowca_poprzejsciach

hodowca_poprzejsciach
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4792 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Konin

Napisany 10 grudnia 2013 - 20:11

Z całego stada zostawiłem sobie dwa ślimale - jeden z pierwszego wylęgu i jeden z ostatniego. Ten pierwszy rośnie jak na drożdzach. Wczoraj pierwszy raz...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#183 magda89

magda89
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4444 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 10 grudnia 2013 - 23:57

czemu takie ograniczenie? będziesz chciał teraz próbować z jakimiś nowymi gatunkami, czy już tak po prostu zostają dwa i koniec?

mi to kurcze byłoby strasznie...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#184 hodowca_poprzejsciach

hodowca_poprzejsciach
  • Terrarysta

Napisany 11 grudnia 2013 - 20:58

Po prostu było tego stanowczo za dużo. Frajdę sprawia hodowanie jednego, dwóch osobników do których możesz mieć jakiś emocjonalny stosunek. Kilkanaście czy kilkadziesiąt to już...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#185 magda89

magda89
  • Terrarysta

Napisany 11 grudnia 2013 - 21:40

w sumie ja na początku też chciałam mieć tylko jednego - tak do kochania :D ale potem jak zobaczyłam ile jest różnych gatunków i odmian,...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#186 czkot

czkot

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 4872 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdańsk

Napisany 11 grudnia 2013 - 22:02

Hmm nie zgodzę się do końca z tym, co mówi @[member="hodowca_poprzejsciach"]
[quote name="hodowca_poprzejsciach" post="1499118" timestamp="1386791894"]

Po prostu było tego stanowczo za dużo. Frajdę sprawia...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#187 hodowca_poprzejsciach

hodowca_poprzejsciach
  • Terrarysta

Napisany 13 grudnia 2013 - 10:16

czkot@ - OK. Każdy ma inaczej. Przedstawiłem tylko swoją subiektywną ocenę. PS. a może to dlatego że kobiety mają inaczejz emocjami, a mężczyźni inaczej? ;-)

#188 magda89

magda89
  • Terrarysta

Napisany 13 grudnia 2013 - 19:15

może i coś w tym jest, kobiety ogólnie chyba bardziej się przywiązują, nawet do ślimaków :)

cóż, w każdym razie z chęcią zobaczymy zdjęcia zachowanej...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#189 czkot

czkot

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 4872 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdańsk

Napisany 13 grudnia 2013 - 21:39

Ostatnio wrzucałam zdjęcia tygrysów :) może w weekend zrobię zdjęcia wstążek- ładnie podrosły i wykształcają już wargi. Wstężyki CB wybarwiają się tak ładnie, że aż...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

#190 magda89

magda89
  • Terrarysta

Napisany 13 grudnia 2013 - 22:05

zrób, zrób :) takie różnorodne ubarwienia wstężyków to w sumie dla mnie nowość, dla mnie to zawsze były albo żółto, albo biało-czarne ślimaki i kropka;

...czytają dalej tylko zalogowani terraryści. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta u nas :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.