Witam ! Jestem Mikołaj i od kilku lat zajmuję się terrarystyką (amatorsko). Wcześniej hodowałem patyczaki i liśćce. Przyszedł czas na smoka :) ! Terrarium będę robił z akwarium (100x50x40[szerokość x głębokość x wysokość). Zastanawiałem się czy nie zrobił z płyty MDF(meblowej). Oczywiście do środka włożę styropian i będę robił skałki zrobię półeczkę i kryjówkę. Podłoże będzie z chipsów bukowych (dużych,aby agama nie zjadała podłoża), a jeżeli będzie trzeba to ręczniki papierowe również rozłożę. Po jaszczura jadę na początku września (6-7). Chciałbym kilku porad mianowicie: oświetlenie(ogrzewanie),porady co do podłoża(jakie na początek) Do tego czasu chciałbym zrobić już terra(skałki,oświetlenie itd). Moje pytania...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2013 - 22:48
Podobne tematy: Przygotowania do zakupu Agamy x
identyfikacja
Owady
Znalezione u Agamy Brodatej, proszę o identyfikacje o ile da się z takiego zdjęciaDrkLilium, Wczoraj, 22:28 |
|
![]() |
|||
początkujący jaszczurki
Kupię
Szukam agamy karłowatejPaulina_Bazgier, 03 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy Błotna (Physignathus cocincinus) 3.0 - dorosłe samcezoolog2001, 12 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy błotne i brodateMiB, 03 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 20 sierpnia 2013 - 00:19
Na początek polecę lekturę artykułów na stronie pogona.pl , bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 09:54
Witaj Mikołaju-Kalinka napisała wszystko-to taka pigułka wiedzy na początek:))
Oczywiście...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 10:19
Tak jak mówią przedmówcy pogona.pl ja do dziś czerpię z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 16:25
A Czy wymiary terra, które podałem są odpowiednie dla JEDNEGO...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 16:41
40 cm to trochę na nisko, możesz mieć problem z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 16:45
Chyba akwarium zostawie w spokoju! Kupię płytę OSB albo MDF-kę....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 17:21
A masz zamiar później zmieniać terrariu ? Bo jak nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 18:36
Nie nie mam zamiaru zmieniać terrarium. Zrobię jedno, konkretnie i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2013 - 18:50
a zrób se większe takie ze 140 a nie musi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez blady84, 20 sierpnia 2013 - 18:53.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów