Tak, cały czas w inkubatorze.
Na zdjęciach tego nie widać, nie mogę złapać ostrości, ale wygląda to jak pępowina, i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2013 - 13:46
Na zdjęciach tego nie widać, nie mogę złapać ostrości, ale wygląda to jak pępowina, i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
rozmnażanie
Węże właściwe i pozostałe
Złożyła Jajka bez kontaktu z samcemMarcelll ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Sprzedam Jajka Straszyka Diabelskiego Peruphasma schulteiVampirr, 06 gru 2024 |
|
![]() |
|||
Cerura vinula jajka sprzedamJalod, 12 maj 2024 |
|
![]() |
|||
Calliteara abietis jajkaJalod, 04 cze 2024 |
|
![]() |
|||
Saturnia pavoniella jajka sprzedamJalod, 14 kwi 2024 |
|
![]() |
Napisany 12 lipca 2013 - 13:52
Teraz, to już nie wiem co mam ci poradzić. Pępowina o żółwia ??? Słuchaj, woreczek żółtkowy to jest taka, jak sama nazwa wskazuje, żółtawa kulka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2013 - 18:09
Woreczek żółciowy musi się sam wchłonąć. Koniecznie wrzuć zdjęcia, obojętnie jak zrobione ! Żółw już CAŁY wyszedł z jajka ?
Napisany 12 lipca 2013 - 20:00
Oto i on. Nie otwiera oczu, jest już w terrarium. Wyciągnąłem go z jajka, na skorupce widziałem że było jeszcze trochę żółci.
Napisany 12 lipca 2013 - 21:10
Panie i Panowie, oto żółw :) Wszedł do wody i obmywa sobie te oczka i mruga, myślę że jest wszystko dobrze. Daję link do filmiku...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 lipca 2013 - 08:45
To dobrze że wszystko z nim wporządku, bo jak napisałeś że od 3 dni siedzi w jajku, to szczerze mówiąc, myślałem że już po nim...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 lipca 2013 - 10:16
Graty, a co z resztą?
Napisany 15 lipca 2013 - 16:48
Wiem, że niektórzy doświadczeni żółwiarze otwierają jaja, ale moim zdaniem żółwiom raczej nie powinno się pomagać w kluciu, w każdym razie jak żółw już wystawił...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 lipca 2013 - 19:32
Reszta jajeczek jest z innego zrzutu, żółwica zniosła je ok. 3 tygodni później ;)
Napisany 19 stycznia 2014 - 12:04
I co dalej z takimi małymi żółwikami robisz?
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów