Siemanko!
2 miesiące temu moja samica złożyła 13 jajeczek. Teraz, zostało mi ich 5 i dzisiaj zauważyłem że z jednego wystaje nóżka. Ale jest mały...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lipca 2013 - 13:43
Podobne tematy: Z jajka wystaje już nóżka!! x
rozmnażanie
Węże właściwe i pozostałe
Złożyła Jajka bez kontaktu z samcemMarcelll ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Sprzedam Jajka Straszyka Diabelskiego Peruphasma schulteiVampirr, 06 gru 2024 |
|
![]() |
|||
Cerura vinula jajka sprzedamJalod, 12 maj 2024 |
|
![]() |
|||
Calliteara abietis jajkaJalod, 04 cze 2024 |
|
![]() |
|||
Saturnia pavoniella jajka sprzedamJalod, 14 kwi 2024 |
|
![]() |
Napisany 09 lipca 2013 - 15:50
Możesz go delikatnie dotknąć i zobaczyć czy żyje.Ja na twoim miejscu BARDZO DELIKATNIE naciął bym resztę jaj. A jaki to gatunek?
Napisany 09 lipca 2013 - 17:16
Są to żółwie żółtolice. Zrobiłem tak jak powiedziałeś, po dotknięciu łapę schował! :) Ulżyło mi :)
Przepraszam za off-topic ale nie do końca wiem jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lipca 2013 - 21:30
Poczytaj tu https://www.terrarium.com.pl/zobacz/trachemys-scripta-elegans-zolw-czerwonolicy-176.html o hodowli świeżo wyklutych żółwi. A karmienie jak najbardziej urozmaicone
Edytowany przez a2, 09 lipca 2013 - 21:33.
Napisany 12 lipca 2013 - 11:08
Cześć, to znowu ja.
Ile może trwać wykluwanie się małego żółwika? Bo 3 dzień jest w takim samym stanie.. pomóc mu? Co mam robić?
Pozdrawiam,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2013 - 11:31
Jak na moje, to już dawno powinien się wykluć, a jeżeli od 3 dni jest w tej samej ,,fazie'' wykluwania, to coś jest nie tak....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2013 - 13:12
Ma zamknięte oczka i jego brzuch jest połączony z jajem, oderwać to? Czekać dalej?
Ma zamknięte oczka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2013 - 13:22
To jak tak sytuacja wygląda, to nie mam pojęcia, ale nie ryzykowałbym odrywania od jajka. A widać u niego woreczek żółtkowy ?? Może inni urzytkownicy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez lis_ek, 12 lipca 2013 - 13:24.
Napisany 12 lipca 2013 - 13:24
To chyba jest woreczek żółtkowy. Czyli zostawić go tak?
To chyba jest woreczek żółtkowy. Czyli zostawić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lipca 2013 - 13:29
Jeśli jest połączony tylko z woreczkiem żółtkowym i już nie ma skorupki z jajka, to go tak zostaw. Gdzie on tak wogóle jest ? Cały...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów