Nie znam tych preparatów które podajesz-bo przeważnie terrarysci tu na forum podają osobno wapń i osobno witaminy-jedno i 2-gie w proszku.
Myślę że do gerberka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 kwietnia 2013 - 21:46
Nie znam tych preparatów które podajesz-bo przeważnie terrarysci tu na forum podają osobno wapń i osobno witaminy-jedno i 2-gie w proszku.
Myślę że do gerberka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
warany/agama kołnierzasta/błotnajakubek21111, 08 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 23 kwietnia 2013 - 06:31
Kaszel też może wynikać z inwazji pasożytów, niektóre mają swój pasaż przez płuca powodując ich podrażnienie. W domowych warunkach na bolące gardło można podać herbatkę z szałwi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 kwietnia 2013 - 10:06
Już wszystko wiem. Mój weterynarz mi dokładnie naświetlił sprawę. Tak jak napisała Pani Marta_Marciniak, ten "kaszel" był spowodowany pasożytami, które "przeszły" przez płuca.
Dastkowi w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 kwietnia 2013 - 10:17
Hej, ja wypowiem sie co do dezynfekcji terra:) wiekszość z nas robi roztwor wody z octem. wyciagasz wszystko z terra co jest luzem i do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Plasterek1987, 24 kwietnia 2013 - 10:19.
Napisany 24 kwietnia 2013 - 21:22
Tak jak Plasterek-wodę z octem polecała nawet dr.Marciniak:))
Kwarantanna jest bardzo ważna-więc myć terra trzeba codziennie-zawsze wypłukać gorącą wodą i wytrzeć.Na to ręczniki papier.i czysty...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 kwietnia 2013 - 13:34
Chciałam wszystkim bardzo serdecznie podziękować za wszelkie porady :)! Zwłaszcza Ewkagamma, dziękuję za zainteresowanie i za wiele bardzo cennych informacji :).
Dastek wrócił do formy,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 kwietnia 2013 - 14:08
Zupełnie inny smok!!Widać ze już lepiej!Cieszę się bardzo i pozdrawiamy z Gamcią:)))))
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów