Witam , mam kilka pająków i kabel grzewczy 15W ma ok 4m długości jak zrobić z niego ogrzewnie? Mam 2 terraria faunboxa i kilka mniejszych pojemników , chodzi mi o to żeby we wszystkich terrariach była jednakowa temperatura , jednak w moim przypadku jest to nie możliwe bo gdy w terrarium jest 27 stopni to w pojemniczku już jest ponad 30 (dzieje się tak gdy wszystko położę bezpośrednio na kabel) , czy np gdybym na kabel położył jeszcze warstwę styropianu to ogrzewanie byłoby w miarę równe? Tzn, chodzi mi o to żeby cała płyta styropianowa miała jednakową temperaturę na całej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 08 grudnia 2012 - 16:23
Podobne tematy: Jak zrobić? x
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
![]() |
![]() |
||
aspekty prawne
Mięczaki
Lissachatina immaculata* złożył jaja i nie wiem co z nimi zrobićBombinaBombina05 ![]() |
|
![]() |
|||
początkujący żółwie
Akwaterraria i oczka wodne dla żółwi
Śluzowaty nalot w akwaterrarium żółwia żółtolicowego - co zrobić?KorciPL, 19 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
tematy ogólne
Zwierzęta karmowe
Co zrobić z nadmiarem młynarka?Mejfik, 22 gru 2024 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Wystrój, roślinność
Jak zrobić ścianę roślinną?SprinTereK, 20 lis 2024 |
|
![]() |
Napisany 08 grudnia 2012 - 16:57
Najprościej albo zrobić ogrzewanie podpięte do tyłu półki albo kupujesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2012 - 19:06
No właśnie wolałbym mieć ptaszniki na półce abym mógł je...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2012 - 21:13
W takim razie umieść kabel grzewczy na tylnej ściance półki....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2012 - 21:32
Cenna uwaga psycho , raczej zrezygnuje z kabla , a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2012 - 21:53
Ja do tylnej ściany półki kabel mam przyklejony zwykłą bezbarwna...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 grudnia 2012 - 17:03
Ja mam kabel grzewczy pod terrariami na połowie podłoża, pająk...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów