Chyba żeś się książek s.f. naczytał. Legwan bije ogonem w sytuacji zagrożenia, która powoduje stres ale nie zawsze bije ogonem jeśli ma możliwość ucieka i nie powiesz chyba, że to podjęcie walki tylko strach. Instynkt to bardzo ogólne pojęcie. Jeśli jesteś głodny idziesz do kuchni wziąć sobie soć do jedzenia ale pierwszym objawem jest głód nawet jeśli nad nim nie myślisz i idziesz do kuchni instynktownie. Legwan broni się ale jeśli może to ucieka przed drapieżnikiem, właśnie ze strachu , z poczucia zagrożenia, a w momencie kiedy już nie ma takiej możliwości próbuje się bronić. Instynkt każe mu przeżyć, czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
16 odpowiedzi na ten temat
Napisany 21 października 2005 - 07:09
Podobne tematy: Oswajanie x
tematy ogólne
Gekon lamparci (Eublefar)
Oswajanie gekona...Janiu, 12 lip 2025 |
|
|
|||
zachowania
Jaszczurki
Oswajanie z leczeniem kameleonaMedueza, 02 lip 2023 |
|
|
|||
zachowania
Węże
Oswajanie miesięcznego pytona królewskiegoRipper, 03 lip 2022 |
|
|
|
||
początkujący jaszczurki
Jaszczurki
Oswajanie biczogona Uromastyx- jak ?ekneller, 12 cze 2022 |
|
|
|
||
zachowania
Węże
Oswajanie węża zbożowego - pytanie totalnego laikaintotheblue85, 23 maj 2021 |
|
|
|
Napisany 21 października 2005 - 22:10
ze tak zapytam...wypowiedz nor byla skierowana w moja strone, czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 października 2005 - 10:20
Jeśli będziesz go z terrarium wyciągał na siłę, to napewno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 października 2005 - 17:58
Dodam tylko do przedmówców, że najlepszą obroną jest atak ......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 października 2005 - 23:44
hmm... nacisk budzi frustracje a frustracja budzi agresje... nie dziwne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 listopada 2005 - 21:07
Co do tego tematu, mam legwanika który ma ok 3-4...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 stycznia 2006 - 09:05
[quote]No ja tez mam problem, totez olaczae sie do postu....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany