Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Oswajanie

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
16 odpowiedzi na ten temat

#11 Długopis

Długopis

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7632 dni
  • Polska / Mazowieckie / Sochaczew

Napisany 21 października 2005 - 07:09

Chyba żeś się książek s.f. naczytał. Legwan bije ogonem w sytuacji zagrożenia, która powoduje stres ale nie zawsze bije ogonem jeśli ma możliwość ucieka i nie powiesz chyba, że to podjęcie walki tylko strach. Instynkt to bardzo ogólne pojęcie. Jeśli jesteś głodny idziesz do kuchni wziąć sobie soć do jedzenia ale pierwszym objawem jest głód nawet jeśli nad nim nie myślisz i idziesz do kuchni instynktownie. Legwan broni się ale jeśli może to ucieka przed drapieżnikiem, właśnie ze strachu , z poczucia zagrożenia, a w momencie kiedy już nie ma takiej możliwości próbuje się bronić. Instynkt każe mu przeżyć, czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Oswajanie     x

#12 celtic

celtic
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7983 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 21 października 2005 - 22:10

ze tak zapytam...wypowiedz nor byla skierowana w moja strone, czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#13 Norbi

Norbi
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7725 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 22 października 2005 - 10:20

Jeśli będziesz go z terrarium wyciągał na siłę, to napewno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#14 Jacku

Jacku
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8115 dni
  • Polska / Podkarpackie / Dębica

Napisany 22 października 2005 - 17:58

Dodam tylko do przedmówców, że najlepszą obroną jest atak ......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#15 Turas

Turas
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7347 dni

Napisany 23 października 2005 - 23:44

hmm... nacisk budzi frustracje a frustracja budzi agresje... nie dziwne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#16 igoy

igoy
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7343 dni
  • Polska / Pomorskie / Bytów

Napisany 02 listopada 2005 - 21:07

Co do tego tematu, mam legwanika który ma ok 3-4...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#17 agie

agie
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7245 dni

Napisany 13 stycznia 2006 - 09:05

[quote]No ja tez mam problem, totez olaczae sie do postu....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.