Witam wszystkich! Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale, jeszcze trochę się tu gubię.
Jestem w trakcie tworzenia terrarium dla węża zbożowego. Ściankę i dekoracje mam malowane farbą akrylową, niestety zmywa się. Zakupiłam lakier akrylowy, bezbarwny, rzekomo matowy, jednak po zabezpieczeniu wszystko się niestety błyszczy i odbija światło. Nie wiem, czy te lakiery tak już mają, czy mi się trafił bubel, nie znam się. Zależy mi na matowym wykończeniu. Czy możecie polecić coś, co zabezpieczy gotowe, pomalowane dekoracje przed wodą, a jednocześnie będzie miało na prawdę matowe wykończenie? Oczywiście coś, co będzie w 100% bezpieczne dla zwierzaka. Z góry dziękuję...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 listopada 2021 - 12:06
Podobne tematy: Matowe zabezpieczanie dekoracji x
terrarium
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Czy można powtórnie używać części dekoracji/wystroju terra?januszhodowca, 09 paź 2023 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Farba do malowania wnętrza - dekoracji z pianki montażowej.Andrzej40 ![]() |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Chlorophytum comosum Soleirolia soleirolii Kalanchoe pinnata rośliny do dekoracjiowady120, 17 cze 2016 |
|
![]() |
|||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Akcesoria Do dekoracji ---------------- MEGA Liany, Porosty itp ----- FOTO OFERTAKamil_Kowalski, 17 sty 2015 |
|
![]() |
Napisany 14 listopada 2021 - 12:30
Napisany 14 listopada 2021 - 13:16
Akryle "wodne" czyli wodorozcieńczalne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 listopada 2021 - 21:53
Napisany 18 listopada 2021 - 18:45
Dziękuję za bardzo wyczerpującą odpowiedź, o istnieniu niektórych rzeczy nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 listopada 2021 - 12:47
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów