@docfaq Dokładnie, zachowanie się nie zmieniło i dalej jest pobudzony i ma ochotę na moje palce.
Obserwując go cały czas przez szybę wygląda na całego, tzn. nie ma żadnych zgrubień i poruszając się nie wygląda jakby go coś bolało. Natomiast postaram się go wziąć i obadać.
Badanie kału zawsze jest dobrze zrobić, nawet profilaktycznie.
Właśnie w oczekiwaniu na odpowiedzi też zacząłem się zastanawiać czy to nie jest właśnie przez okres godowy, ale to sytuacja się wyklaruje po pewnym czasie.
Napisany 24 czerwca 2021 - 01:10
Podobne tematy: Zmiana zachowania gekona x
Oddam
Oddam gekona lamparciego wraz z wyposażeniem (Kraków)Vincento, 20 wrz 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Jaszczurki
Rana u gekona lamparciegoTomaszbn |
|
|
|||
tematy ogólne
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Jak złapać gekona płaczącego?Dimitri, 23 lut 2020 |
|
|
|||
zachowania
Dusiciele
Pyton królewski dziwne zachowaniaTost69, 27 sie 2025 |
|
|
|
||
żywienie
Jaszczurki
Karmienie gekona lamparciegoGulaszek, 29 sie 2025 |
|
|
|
Napisany 25 czerwca 2021 - 14:42
jeśli masz pewność że jest zdrowy, to najprawdopodobniej ta przeprowadzka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 17:14
Przeprowadzka była już zdaje się 3 miesiące temu, to raczej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 18:04
też tak myślę, dużo bardziej prawdopodobne są pozostałe 2 opcje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 czerwca 2021 - 22:08
Przeprowadzka miała miejsce w pod koniec lutego, gdy były temperatury...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 czerwca 2021 - 23:38
"Trzęsienie" ogonem się zdarza i oznacza podekscytowanie. Może się tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 czerwca 2021 - 07:43
tak jak napisał @docfaq, to energiczne machanie ogonem występuje przy polowaniu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów