Cześć, od kilku tygodni planuję zacząć hodowlę mrówek. Będzie to moja pierwsza hodowla. Sporo przeczytałem już w internecie, jednak dalej nie mogę się zdecydować na kupno konkretnego gatunku. Ciekawią mnie takie gatunki jak: Camponotu lateralis, Pheidole Pallidula, Messor barbarus, Camponotus ligniperda, a najbardziej imponują mi Camponotus nicobarensis. Mam jednak nietypowy problem jak na początkującego hodowcę. Praktycznie wszyscy hodowcy chcą, żeby ich hodowle był jak największe. Tymczasem ja niekoniecznie, wszystko wiąże się z wyjazdem na studia za rok. Będzie się to wiązało z przewożeniem mrówek, być może kilka razy w roku.(Bus, samochód?) Nie wiem ile razy będę zmieniał miejsce zamieszkania w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 czerwca 2019 - 10:49
Podobne tematy: jaki gatunek wybrać+transport x
wysoki priorytet
Propozycje, sugestie, problemy
Transport ptaszników samolotem z Polski do IrlandiiKamilBJJ ![]() |
|
![]() |
|||
Zdjęcia i filmy z wężami
Wąż w ogródku. Co to za gatunek?Nestle, 06 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Pytony królewskie CB25 13/08 możliwy transport po drodze szczegóły w ogłoszeniuMojoPythons, 11 sie 2025 |
|
![]() |
|||
skorpiony
Terrarystyka
Opisano nowy gatunek skorpiona Scorpiops bahunetra sp. nov.TherapoTerra, 03 maj 2025 |
|
![]() |
|||
identyfikacja
Modliszki
Wie ktoś co to za gatunek?Arheno, 23 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 25 czerwca 2019 - 10:05
Rodzime też zajmują dużo miejsca.
Jeśli chcesz się przeprowadzać kilka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2019 - 16:41
Sprawa transportu jest do rozwiązania. Oczywiście wiąże się to z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez docfaq, 25 czerwca 2019 - 16:42.
Napisany 26 czerwca 2019 - 18:17
Po głębszej analizie zdecydowałem kupić egzotyki dopiero gdy ustabilizuję swoją...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Grzechuant, 26 czerwca 2019 - 18:17.
Napisany 26 czerwca 2019 - 19:37
Temno i podobne mrówki to jedyne które nadają się do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 czerwca 2019 - 19:54
Tija a ciekawe jak z zimowaniem.
Napisany 27 czerwca 2019 - 09:33
Mało kto ma duże kolonie, Ci co mają duże kolonie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów