Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

technika

- - - - -  
Modernizacja akwarium

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1 taquito

taquito
  • Terrarysta
  • Z nami od: 2628 dni
  • Polska / Śląskie / Bytom

Napisany 21 sierpnia 2018 - 08:30

Witajcie.

Od dłuższego czasu rozważam modernizację akwarium. Obecne posiada około 50litrów (60x30x30).

Myślałem nad zmianą wyspy, tj. zmiana podłoża oraz wydłużenie podejścia(gdy jest mniej wody żółw ma problemy z wejściem na wyspę) a także wydłużenie boków wyspy, zdarzyło się, że żółw się przestraszył i biegnąc wypadł poza akwarium. Wysepka jest wykonana z paneli, a pod spód jest wsadzona plexi, aby panele nie nasiąkały wodą.

Rozważam także opcję przeniesienia lampy na zewnątrz wyspy i zmianę zbiornika na większy, np 80/112l.

PS Czy sama żarówka nie powinna być wyżej? Zastanawiam się czy żółw nie ma szansy na poparzenie się? Wcześniej żarówka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Modernizacja akwarium     x

#2 doru

doru
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4128 dni
  • Polska / Lubelskie / Lublin

Napisany 21 sierpnia 2018 - 19:54

Lampa stanowczo powinna być poza wyspą. Czy żółw się nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 taquito

taquito
  • Terrarysta

Napisany 22 sierpnia 2018 - 05:09

Jeśli chodzi o poparzenie to raczej chodziło mi o to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Boa1982

Boa1982
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4288 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 22 sierpnia 2018 - 09:27

No to nie potrafisz ocenić sam, widząc żółwia na wyspie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 doru

doru
  • Terrarysta

Napisany 22 sierpnia 2018 - 09:27

To tu nie ma co rozważać zmiany zbiornika na większy,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 taquito

taquito
  • Terrarysta

Napisany 22 sierpnia 2018 - 09:38

Potrafię ocenić, że jest w stanie dotknąć, ale nie potrafię...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 doru

doru
  • Terrarysta

Napisany 22 sierpnia 2018 - 20:28

Jeśli już zmieniać, to na jak największe. Nie wiem skąd...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 taquito

taquito
  • Terrarysta

Napisany 03 września 2018 - 17:12

Pomożecie mi znaleźć jakąś solidną szafkę pod takie 200l? Oczywiście...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 taquito

taquito
  • Terrarysta

Napisany 08 września 2018 - 18:07

Ok. Namierzyłem sklep, w którym dosyć tanio dostanę akwarium razem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 doru

doru
  • Terrarysta

Napisany 09 września 2018 - 00:42

Najlepiej zrobić wyspę zewnętrzną, wtedy można zalać akwarium do pełna...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.