Mam jeszcze dwa pytania odnośnie leczenia. Gdzieś wyczytałem odnośnie tego proszku dezynfekującego (Ecocid S), że nie zabija on jaj owsików. Czy gorąca woda z octem je zabija? Bo szczerze mówiąc wygodniej mi czyścić tym preparatem. Spryskuje, czekam, aż trochę wywietrzeje i po sprawie (nie trzeba używać gorącej wody), a w przypadku wody z octem to nie mam spryskiwacza o tak grubym plastiku, który wytrzyma wrzątek i muszę czyścić gąbką. Drugie pytanie tyczy się jedzenia. Czy normalnie karmicie zwierzaka podczas leczenia czy dajecie mu rzadziej jedzonko, aby się szybciej wyczyścił z niepożądanych pasożytów (w tym przypadku owsików)?
Napisany 14 kwietnia 2017 - 11:48
Podobne tematy: Zmiana smaków? x
zachowania
Węże
Zmiana w zachowaniu Pytona KrólewskiegoEuoxupu, 08 cze 2025 |
|
![]() |
|||
odmiany barwne
Węże właściwe i pozostałe
Heterodon superconda - zmiana ubarwieniaHuncwot, 12 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Zwierzęta
Zmiana karmienia patyczakaRUDAmama ![]() |
|
![]() |
|||
zdrowie
Zwierzęta
Brak apetytu u węża oraz brązowa zmiana na skórzeitskarciaa, 15 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Jak zachęcić gekona orzęsionego do jedzenia innych smaków papki?Quba_, 21 maj 2024 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 14 kwietnia 2017 - 12:48
Jak używam wody z octem - to spryskuję terra letnią...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2017 - 17:22
A woda z octem zabija jaja owsików?
Napisany 14 kwietnia 2017 - 17:59
Co do myjki parowej zacząłem się nad tym zastanawiać. Teraz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2017 - 20:17
do myjki sama woda! Pojemnik na wodę jest aluminiowy i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2017 - 20:35
Dzięki. Jeszcze kwestia tych jaj? Myślisz, że ocet do końca...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2017 - 22:43
myślę, że tak. Rozpuszcza wapń, a na dodatek ścina białko....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2017 - 12:10
Dzięki za info. Niestety nie udało mi się kupić myjki,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2017 - 13:27
Lek działa na larwy owsików, nie zabija jajek. Te 2...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 kwietnia 2017 - 19:23
Leczenie zakończone. 3 dni lek, 2 tygodnie przerwy, 3 dni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów