Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

terrarium

- - - - -  
Jaka żarówka najlepsze do terarrium z kameleonem

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 radeko

radeko
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3224 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdańsk

Napisany 11 lutego 2017 - 20:36

Witam

Jaka żarówkę/żarówki byscie doradzili do Kameleona w terrarium 120wys*50gleb*70szer (tył i bok w korku).obecnie mam dwie 35W jedna Trixi Reptilland Neodymium Basking Spot -Light druga niestety już nie pamietam. Rozstawione są po przeciwległych bokach terrarium i około 15 cm od miejsca w którym kameleon się wygrzewa .Zastosowałem 2 oprawki gdyż ciezko było mi dobrac 1 żarówkę która by osiągnęła zadowalająca temp w całym terrarium i jednocześnie nie za duża w punkcie opalania się kameleona .Pierwsza oprawka jest włączona cały okres naświetlania druga załącza się i rozłącza co 2 h ,jak jest włączona  dluzej kamykowi jest za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Jaka żarówka najlepsze do terarrium z kameleonem     x

#2 MrNL

MrNL
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3210 dni
  • Netherlands

Napisany 12 lutego 2017 - 01:47

Żarówka UVB 5.0 + druga grzewcza, dająca na wyspie ciepła...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 koper66

koper66
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5765 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Kępno

Napisany 12 lutego 2017 - 12:12

Mam 120x45x80 czyli prawie identyczne jak Twoje. Sprawdza się  świetlówka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez koper66, 12 lutego 2017 - 12:24.

#4 Rajzors

Rajzors
  • Terrarysta
  • Z nami od: 2813 dni
  • Polska / Mazowieckie / Grójec

Napisany 06 stycznia 2018 - 01:51

Witam, 

planuje kupić małego kamyka i zastanawiam się nad żarówkami...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 koper66

koper66
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5765 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Kępno

Napisany 06 stycznia 2018 - 10:48

UVB ok. A grzewcze kup zwykłe najtańsze 2-3 sztuki o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Kloss

Kloss
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3878 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 06 stycznia 2018 - 14:52

Z praktyki stwierdzam ze najlepsze żarówki grzewcze to małe 20-25W...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Igorakowiec

Igorakowiec
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3238 dni

Napisany 07 stycznia 2018 - 00:17

Zdecydowanie - jak mniejsze terra to kompakt UVB 100 /...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.