Witam, chciałbym żeby ktoś w komentarzu wytłumaczył mojemu ojczymowi, że źle postępuje wobec agamki. Otóż zakupił sobie brodacza jakieś 2 tyg temu, ja kocham jaszczurki, trochę czytam i się tym interesuje. I problem tkwi tutaj nie z trzymaniem a podejściem do zwierzęcia. Z tego co wiem oswajanie polega na tym że na początku podajesz jedzenie, później coraz bliżej i w końcu z ręki, a oswojone zwierzę to takie które wejdzie ci na rękę. Tutaj wygląda to tak, że mój ojczym po prostu bierze jaszczurkę w rękę, gdy ona jest przy szybie energicznie ją otwiera, po czym sobie ja głaszcze albo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 grudnia 2015 - 13:29
Podobne tematy: Problem z zachowaniem wobec Agamy x
pająki
Ptaszniki
Problem z wysuszaniem się podłożaLe_v7o7, 07 gru 2025 |
|
|
|||
zachowania
Ptaszniki
PROSZĘ O PILNĄ POMOC z bardzo niepokojącym zachowaniem dopiszczonej samicy Psalmopeus irminia.teraphosa21, 30 lis 2025 |
|
|
|
||
Problem z temperaturą w terrarium dla regiusa – różnica między podłożem a powietrzemRob3006, 10 lis 2025 |
|
|
|||
żywienie
Agamy - brodata i karłowata
Karmienie agamy karłowatejDikimolo, 29 paź 2025 |
|
|
|
||
Sprzedam jaszczurki
Agamy błotne i brodateMiB, 03 sie 2025 |
|
|
Napisany 25 grudnia 2015 - 06:08
tak jak mówię to tylko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 grudnia 2015 - 20:44
@KaEs oczywiście rację masz Ty. Niestety Twój ojczym niewłaściwie obchodzi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 grudnia 2015 - 02:07
Napisany 26 grudnia 2015 - 16:40
Tu nie chodzi o brak wiedzy. Te posty też raczej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 grudnia 2015 - 13:52
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany