Cześć. Chciałam podpytać Was, czy może wiecie, dlaczego agamka zrobiła kupkę z jakby... bąbelkiem powietrza? Nie robiła już jej około 5 dni i nagle taką zrobiła. Zamula, leży trochę, trochę się rusza. Czasami przysypia nieco wcześniej, ale myślę, że to nic niepokojącego, tylko ten rodzaj kupki mnie zaciekawił. Sprawdzałam, nie było żadnej krewki ani nic. Temperatura w najcieplejszym 39, najchlodniejsze 27 stopni. Wilgotność 50%. Agamka ma 37cm długości. Kąpię ją ostatnio dosyć często z racji problemów z wypróżnianiem. Ma 9 miesięcy, więc nie pozwalam jej zimować.
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 listopada 2015 - 17:08
Podobne tematy: Co może znaczyć taka kupka u agamy brodatej? x
identyfikacja
Owady
Znalezione u Agamy Brodatej, proszę o identyfikacje o ile da się z takiego zdjęciaDrkLilium, 11 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
początkujący jaszczurki
Kupię
Szukam agamy karłowatejPaulina_Bazgier, 03 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy Błotna (Physignathus cocincinus) 3.0 - dorosłe samcezoolog2001, 12 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy błotne i brodateMiB, 03 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 06 listopada 2015 - 17:24
Trochę dziwną strukturę ma ta kupka, taka trochę nie do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 listopada 2015 - 17:31
Właśnie... Te rośliny i wilgotność. Kiedy przychodzę ze szkoły jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów