Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zachowania

- - - - -  
Młody wąż

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość_Monn_*

Gość_Monn_*
  • Gość

Napisany 23 października 2015 - 11:42

Witam wszystkich.

Jako początkujący hodowca zbożówki, które przyszła do mnie wczoraj, chciałam poprosić o porady dotyczące oswojenia gada. Wąż (samica) przy wyjmowaniu z pudełka w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez dzoodzoo, 24 października 2015 - 08:17.

Podobne tematy: Młody wąż     x

#2 Boa1982

Boa1982
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4231 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 23 października 2015 - 12:08

Tymczasowe terrarium nie podoba się ani wężowi ani nam. Troszkę kiepska kolejność, najpierw kupujemy i urządzamy terrarium, potem wąż.

Ale do rzeczy. Nie ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 knypol

knypol

The Amel's King

• Terrarysta
  • Z nami od: 4472 dni
  • Polska / Śląskie / Tychy

Napisany 23 października 2015 - 12:09

Z wiekiem powinno jej minąć. Większość moich młodych, jak i Twoja zbozowka Moniko są strachliwe, i próbują kąsać i uciekać. Do tego też jak zauważyłaś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Gość_Monn_*

Gość_Monn_*
  • Gość

Napisany 23 października 2015 - 12:22

Niestety na kolejność dostarczenia zwierzęcia i terrarium nie miałam wpływu, doskonale zdaję sobie sprawę, że najpierw wypadałoby mieć terrarium, ale jak już wpomniałam, to nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Monn, 23 października 2015 - 12:23.

#5 Boa1982

Boa1982
  • Terrarysta

Napisany 23 października 2015 - 12:24

Zastanawiam się czy nie podejść wężyka od drugiej strony - dam jej ''uciec'' z pudełka prosto na moją rękę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Darion

Darion
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4954 dni
  • Polska / Podkarpackie / Rzeszów

Napisany 23 października 2015 - 12:51

Po pierwsze to daj jej trochę spokoju. Ledwo wąż przyjechał a Ty już chcesz brać na ręce. Przenieś ją do nowego terra i daj jej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 knypol

knypol

The Amel's King

• Terrarysta
  • Z nami od: 4472 dni
  • Polska / Śląskie / Tychy

Napisany 23 października 2015 - 12:52

Zarowke bym wymienił na kabel lub mate grzewcza. Zarowka bardzo wysusza powietrze a maluchy lubią mieć problemy z wylinka.

Wysłane z mojego ST26i przy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 ProfesorKlaus

ProfesorKlaus
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3663 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 24 października 2015 - 18:33

Zgadzam sie z urzytkownikiem 

Boa1982

Ja mialem podobny przypadek ze swoim krolewiczem. W sklepie zoologicznym byl bardzo spokojny lecz po podruzy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 Boa1982

Boa1982
  • Terrarysta

Napisany 24 października 2015 - 18:37

Godzina to STANOWCZO ZA DUŻO :!:
Max 10-15 min aby węża nie wychłodzić, no chyba że masz w pokoju blisko 28*C, w co bardzo wątpię....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 ProfesorKlaus

ProfesorKlaus
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3663 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 24 października 2015 - 21:01

Mysle, ze kazdy ma mozliwosc wypowiedzi i stwierdzenie 'NIE DAWAJCIE RAD W OGÓLE, NAWET JEŚLI WYDAJE SIĘ WAM, ŻE SĄ SPOKO'...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.