Przepraszam, jeżeli podobny temat był już poruszany. Zauważyłem, że spora część samic z mojej hodowli ma tendencję do utykania w wylince. Przyczyną na pewno nie jest zbyt mała wilgotność, zdarza się że w tym samym czasie linieje kilka samic, ale nie wszystkim się to udaje, (higrometr wskazuje wilgoć na poziomie 90%) spryskuję dwa razy (rano i wieczór). Dzisiaj np, jedna samiczka sub imago przechodziła ostatnią wylinkę, dwie pierwsze pary odnóży wyszły, ale odwłok i tylna para utknęły. Wisiała tak ponad pół godziny i się szamotała. Teraz ma dwie wywinięte tylne nogi, prawie do góry. Natomiast żaden z samców nie miał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2015 - 13:00
Podobne tematy: Problemy z linieniem u P.phylippinicum x
zdrowie
Modliszki
Problemy u modliszki storczykowejMage15, 17 paź 2025 |
|
|
|
||
linienie
Węże właściwe i pozostałe
lamprophis fuliginosus black problemy jedzenie/wylinkaikusja, 20 paź 2025 |
|
|
|
||
zdrowie
Jaszczurki
Problemy z odchodami gekonaBiszkopt1234, 13 lip 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Ptaszniki
Problemy po wylinceMWIR02 |
|
|
|||
linienie
Skorpiony
Problem z linieniem skorpionaMatthew5355, 17 maj 2025 |
|
|
|
Napisany 23 czerwca 2015 - 14:48
Genetyka z pewnością może mieć wpływ na procesy linienia -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2015 - 15:14
Zapomniałem napisać, o gradiencie wilgotności, (jeden bok spryskuję bardzo obficie,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2015 - 15:28
Nie hodowałem liśćców w tak dużej populacji, by choćby z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2015 - 15:34
Ok, dzięki
Napisany 23 czerwca 2015 - 16:41
Nie mam w zwyczaju pisać niepotrzebnych postów typu "zgadzam się",...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Gavrilo_P, 23 czerwca 2015 - 16:42.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów