Hey
temat pewnie oklepany, ale jednego nie rozumiem. Moja agama siedzi od okolo 2 tygodni z otwartym pyskiem (poza noca oczywiscie). Wszystko spoko, tylko jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2015 - 16:39
Hey
temat pewnie oklepany, ale jednego nie rozumiem. Moja agama siedzi od okolo 2 tygodni z otwartym pyskiem (poza noca oczywiscie). Wszystko spoko, tylko jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane 60x40x120 : Tło strukturalne, duża wentylacja idealne dla kameleonaKwdiil, 20 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 15 kwietnia 2015 - 17:37
Jaka temperatura na wyspie ciepła i jak jest z wentylacją u Ciebie ? Najlepiej wypełnij tabelkę.
Napisany 15 kwietnia 2015 - 19:53
26 stopni. Wentylacja ma 2 "kratki" - nie umiem tego nazwać, dziurawa przestrzen wzdłuż terrarium, kratki niezatkane, jedna na górze, druga na dole. Staralam sie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2015 - 20:16
Gdzie masz 26 stopni? Agamy powinny mieć 26 stopni w terrarium i 35-40 stopni na wyspie ciepła. Jeśli masz tylko 26 stopni na wyspie to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2015 - 20:59
ah, ojej, mój błąd. 26 stopni w terrarium, pod promiennikiem zdecydowanie więcej. Wybaczcie zamieszanie przez moja niepoprawnościa. Dzieki niej przynajmniej wiem, jakie istnieje ryzyko w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2015 - 21:05
Sprawdź ile masz na wyspie ciepła, termometr w zoologicznym kosztuje ok 5 zł. Za wysoka temp też nie jest dobra bo agamka może się przegrzać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 kwietnia 2015 - 23:17
Wszystko jest w porzadku. Agama ma otwarty pysk pod promienikiem, bo wlasnie tam sie wygrzewa. Wygrzewanie to wlasciwy behaviour dla zdrowej jaszczurki. Termoregulacja tez. Niby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2015 - 07:16
Tylko koleżanka napisała że ona od dwóch tygodni się wentyluje, a to wskazuje na to że coś jest nie tak - może za wysoka temp?,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2015 - 15:15
Też uważam że taka długotrwała wentylacja nie jest do końca normalna i najlepiej byłoby to sprawdzić.
Bo zdarza się że smoki siedzą tak długotrwale z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2015 - 15:17
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów