Kiedy trzymałem żółwie razem(tzn. samca z samicami) jedna z nich wciąż nie miała spokoju, druga bardziej aktywnie(agresywnie) broniła się przed zalotami samca. Gdy samiec budził się pierwszy od razu rozglądał się za samicami. Te najczęściej śpią częściowo zakopane jednak nie całkiem. I to samcowi wystarczało- opierał się na skorupie samicy i "głaskał" ją przednimi łapami. Mógł tak spędzić cały dzień(z krótkimi przerwami na jedzenie) jeśli tylko samica na której się opierał spała w ciągu dnia. Jak wspomniałem na początku jedna z samic jest na tyle agresywna w stosunku do samca, że ten ma trudności podczas godów czy już samej kopulacji(zauważyłem,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
12 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 listopada 2006 - 22:14
Podobne tematy: Głęboko zakopana = bezpieczna. (?) x
linienie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Karmówka bezpieczna dla liniejącego ptasznikaDoge, 27 maj 2024 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Mięczaki
Czy dana roślina jest bezpieczna dla ślimaka?Natasi, 25 sty 2024 |
|
![]() |
|||
początkujący płazy
Płazy
Żaba rogata siedzi zakopana 5 dzieńMundus, 15 kwi 2022 |
|
![]() |
![]() |
||
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Jaka bezpieczna farba do metaluAmidarasilver, 07 kwi 2021 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Jakaś w miarę bezpieczna karmówka dla płaczków?michal247, 02 kwi 2021 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 04 listopada 2006 - 00:18
[quote]krzaczki[/quote]
Kolejny raz pada tutaj to słowo....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Kolejny raz pada tutaj to słowo....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 listopada 2006 - 00:26
Ja dostawałam swojego czasu "krzaczki" od Tohu-va-bohu, takie kępy traw,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów