Cześć, mam szybkie pytanie, otóż kupiłem żółty pigment z myślą że po wymieszaniu go z szarym atlasem da mi to coś na wzór brązu - myliłem się, wyszedł kolor a'la sraczkowata zieleń. Jak wyschnie prawdopodobnie nie będzie prezentował się źle, więc postanowiłem pomazać nim trochę w terrarium po styropianie, kilka skałek itp, potem dzieło dokończyć jakimś kolorem brązowym który będzie się ładnie komponował z tą zielenią. Problem jest w tym że potrzebuję rady jakiego koloru pigmentu powinienem użyć, żeby wyszedł jakiś brąz - pomarańczowy, czy może jakiś ciemny brązowy? Wolę zapytać niż kierować się metodą prób i błędów - żeby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2014 - 22:19
Podobne tematy: Jaki pigment do kleju? x
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Pigment na ściankęJajon, 28 maj 2022 |
|
![]() |
![]() |
||
Budowa, osprzęt
Pigment do betonu - czy ktoś używał?Radagast ![]() |
|
![]() |
|||
Budowa, osprzęt
Ścianka z żywicy epoksydowej a podkład z kleju do płytekRadagast ![]() |
|
![]() |
|||
terrarium
Budowa, osprzęt
impregnacja zabezpieczenie ścianki z kleju do płytekKruczek011, 19 wrz 2021 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Pomoc w wyborze podłoża, oświetlenia, ogrzewanie, pigmentFlurQ, 10 kwi 2021 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 04 marca 2014 - 22:22
Generalnie jakiś jaśniejszy niż pożądany. Coś chyba pomiędzy pomarańczem a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2014 - 22:30
właśnie też tak myślałem - dlatego wziąłem żółty, bo myślałem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2014 - 22:49
Ja mieszałem żółty taki rażący i pomarańczowy"piaskowy" :E i wyszły...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2014 - 23:09
a dolałeś to do pigmentu, czy posmarowałeś samym pigmentem na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2014 - 23:12
Dolewałem i mieszałem mając na uwadze, że po wyschnięciu będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Makto, 04 marca 2014 - 23:12.
Napisany 04 marca 2014 - 23:27
do kleju miało być*
Napisany 05 marca 2014 - 00:50
Dodaj czerwony, powinno być zdecydowanie lepiej.
http://spec.pl/rozrywka/hobby/mieszanie-barw-dla-niezaawansowanych-prosty-instruktaz
Napisany 06 marca 2014 - 11:32
Pomieszaj z atlasem pigment brunatny, a potem brązowy z przewagą tego pierwszego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 marca 2014 - 17:14
pytanie z trochę innej beczki. Czy jak kleiłem styropian na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów