kupiłam 10 zaszczepek trzykrotki (5zielonych i 5 fioletowo-srebrnych), wypuściły mi korzenie i postanowiłam je wsadzić do ziemi. Kupiłam ziemię (taka z podwórka plesniala u innych roślin i wyrastalo inne dziadostwo), a w ziemi był nawóz (jakieś takie kuleczki białe, nie- to nie był styropian). Czy mogę tą trzykrotke dawać agamie? Mam zamiar wstawić do terra, ale jak się rozrosnie i tu moje pytanie. Czy jak ją będę wstawiać do terra to przesadzić do torfu kokosowego? Boję się,ze nawet jak już się ten nawóz wchłonie może zaszkodzić jaszczurce. Moja myśl jest taka: nasypac torfu do doniczki (czy tam do czegoś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2013 - 17:28
kupiłam 10 zaszczepek trzykrotki (5zielonych i 5 fioletowo-srebrnych), wypuściły mi korzenie i postanowiłam je wsadzić do ziemi. Kupiłam ziemię (taka z podwórka plesniala u innych roślin i wyrastalo inne dziadostwo), a w ziemi był nawóz (jakieś takie kuleczki białe, nie- to nie był styropian). Czy mogę tą trzykrotke dawać agamie? Mam zamiar wstawić do terra, ale jak się rozrosnie i tu moje pytanie. Czy jak ją będę wstawiać do terra to przesadzić do torfu kokosowego? Boję się,ze nawet jak już się ten nawóz wchłonie może zaszkodzić jaszczurce. Moja myśl jest taka: nasypac torfu do doniczki (czy tam do czegoś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Trzykrotka, podłoże i nawóz x
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
kabel grzewczy i podłoże kokosoweluke1104, 02 lut 2026 |
|
|
|||
terrarium - podłoże
Terraria dla jaszczurek i sprawy techniczne
Podłoże bioaktywne dla gekona GruboogonowegoAksik555, 04 cze 2023 |
|
|
|
||
terrarium - podłoże
Terraria dla pajęczaków i sprawy techniczne
Podłoże - białe kropki, czy to pleśń.pierreuser, 01 gru 2025 |
|
|
|||
warunki hodowli
Zwierzęta
Podłoże Aspen - ile wody daćMac2000, 07 wrz 2025 |
|
|
|||
terrarium - podłoże
Wystrój, roślinność
Podłoże kokosowe z actiongrunwald, 15 mar 2025 |
|
|
Napisany 05 grudnia 2013 - 17:35
Również mam trzykrotki posadzone w ziemi z tymi kuleczkami, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez SylL, 05 grudnia 2013 - 17:37.
Napisany 05 grudnia 2013 - 17:42
Napisany 05 grudnia 2013 - 17:50
Nie jest to styropian, ale również nie jest to nawóz....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2013 - 17:55
Napisany 05 grudnia 2013 - 18:07
Nie kruszy się :D, ale z pewnością nie jest to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2013 - 18:25
Ja ogólnie nie jestem za wkładaniem żywych roślin do terra,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2013 - 18:32
Ja ogólnie nie jestem za wkładaniem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2013 - 20:38
ja mam trzykrotkę która była w nawożonej ziemi tak jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 grudnia 2013 - 21:07
W jakim miejscu trzymasz trzykrotkę? Przy oknie na południe?
W...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany