Witam.
Posiadam od paru lat 2 żółwie czerwonolice. Są piękne i duże(około 20cm)Latem mieszkają w stawiku w ogrodzie, zimą cisną się w za małym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 listopada 2013 - 19:13
Witam.
Posiadam od paru lat 2 żółwie czerwonolice. Są piękne i duże(około 20cm)Latem mieszkają w stawiku w ogrodzie, zimą cisną się w za małym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
tematy ogólne
Żółwie wodno-lądowe
Czy znacie tanie sklepy z akcesoriami do akwarium?KorciPL, 04 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane - Paludarium (terrarium + akwarium) 50x50x120cmvantis_terra, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akwarium na sprzedażQqror ![]() |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy jaszczurek
Oświetlenie w nocy dla gekona orzęsionegoEuoxupu, 20 mar 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium - oświetlenie
Budowa, osprzęt
Oświetlenie regałuiloveoppsumandspider, 23 lut 2025 |
|
![]() |
Napisany 01 listopada 2013 - 19:46
Cześć a lampe uvb masz dla zółwików grzałke oraz filter?
Napisany 02 listopada 2013 - 09:55
Przy temperaturze przynajmniej 24 stopnie w domu ogrzewanie wody jest zbędne, filtr jest potrzebny zewnętrzny, bo wewnętrzny będzie za słaby dla żółwi. Co do oświetlenia,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 listopada 2013 - 12:01
100 litrowe akwarium wydaje mi się za małe dla dwóch sporych żółwi. Zwłaszcza, że piszesz o pokrywie (która jest zbędna i szkodliwa)(o ile to pokrywa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 listopada 2013 - 13:05
Tak czytam ten temat i zastanawiam się Jędrek dlaczego piszesz że pokrywa jest szkodliwa?
Napisany 03 listopada 2013 - 18:19
Napisany 05 listopada 2013 - 19:19
Tak czytam ten temat i zastanawiam się Jędrek dlaczego piszesz że pokrywa jest szkodliwa?
Pokrywa, jak rozumiem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 listopada 2013 - 07:59
Dzięki Jędrek za odpowiedź. Pytałam o tą pokrywę, bo sama taką teraz przygotowuję do akwarium dla mojej skorupki. Tylko że moja do połowy będzie zamknięta....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 listopada 2013 - 18:29
Nad wyspą jest siatka a nad nią żarówki.
A czy nie możesz żarówek przenieść pod siatkę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 listopada 2013 - 22:24
Nie pomyślałam o tym. Żarówki nie zmieszczą się pod spodem. Teraz już trochę za późno bo pokrywa gotowa:) Ale myślę że aż tak dużo promieni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów