Witam ostatnio przymierzam sie do kupna agam brodatych (samca i samicy)
Na jednej ze stron przeczytałem ze trzymanie odrazu ich razem może się dla nich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2013 - 13:30
Witam ostatnio przymierzam sie do kupna agam brodatych (samca i samicy)
Na jednej ze stron przeczytałem ze trzymanie odrazu ich razem może się dla nich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Wije
czy mogę trzymać wija afrykańskiego z innym gatunkiem?Le_v7o7, 14 maj 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Kupię
Kupie hurtowe ilości drzewołazów, rzekotek i agam brodatych.Pietras1985c, 28 mar 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
terrarium - fotorelacje
Przypięty
Agamy - brodata i karłowata
Zdjęcia terrariów dla naszych brodatych ulubieńców :)Rewja ![]() |
|
2 |
![]() |
![]() |
||
wybór zwierzęcia
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Krocionogi czy można mieszać gatunkiAnaW1989, 01 lis 2024 |
|
0 |
![]() |
|||
warunki hodowli
Straszyki
Czy mogę trzymać straszyka australijskiego(extatosoma-tiaratum) z filipińskimi(Sungaya inexpectata)Mily_Gosc, 13 paź 2024 |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 29 lipca 2013 - 14:18
Istnieje spore ryzyko, że samiec zameczy samicę dla tego każdy odradza trzymanie parek. Oczywiście u Ciebie może się okazać, że masz parkę idealną ale tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2013 - 15:04
Dla osoby początkującej absolutnie odradzam parkę - niestety taka osoba może nawet nie zauważyć, że dzieje się coś złego, bo czasem dominacja nie objawia się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2013 - 20:22
Dokładnie tak jak Kalinka-dla początkujących tylko 1 smok-i zobaczysz jak trudno wszystko ogarnąć zeby było ok-i nie zrobić niechcacy krzywdy przez za małą wiedzę i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2013 - 21:53
a czy jest te same ryzyko kupna 2 samic i 1 samca ?
Napisany 29 lipca 2013 - 22:11
2 samice 1 samiec jest ok, tylko pytanie jest czy Ty podołasz? Ja zaczęłam przygodę z 1 samcem z myślą że jak się wciągnę w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 lipca 2013 - 08:17
Ja mam 5-letniego samca, który jest ewidentnym dominantem i nie można go połączyć z samicą.
Kiedyś próbowałam. Przez kilka dni było niby ok. Spali na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 lipca 2013 - 09:57
a czy jest te same ryzyko kupna 2 samic i 1 samca ?
Ryzyko jest mniejsze, bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 lipca 2013 - 20:36
Czyli zastanów się dobrze!
A z całą pewnością nie nastawiaj się na hodowlę i biznes z tego-jak niektórzy!
Bo w ten niby biznes to trzeba...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez ewkagamma, 30 lipca 2013 - 20:38.
Napisany 01 sierpnia 2013 - 13:49
Ja kupiłem swoją agamę za 50 zł byłem zobaczyć specjalnie u hodowcy czy wszystko jest ok. I wszystko było (ale no niestety nie u każdego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów