Witam,niestety drugi raz przyszło zmagać mi się z kokcydiami u mojego smoka, poprzednim razem dezynfekowałem dokładnie Virkonem, nie jestem pewny czy ponowna infekcja pochodzi z nowego źródła,czy jednak z terrarium nie wszystko się wybiło. Macie jakieś sposoby sprawdzone na pozbycie się tego dziadostwa?. Terrarium jest zamontowane na stałe, scianki są z pianki i zaprawy,nie ma mowy o demontażu;/Muszę odkażać w jednym miejscu razem ze stałymi elementami. I jeszcze jedno: jaszczurka biegała u mnie po łóżku ,szafkach i biurku , czy to też muszę dezynfekować? w sumie to ona wszędzie była nie wiem jak na 100% pozbyc się tego z domu
Napisany 14 czerwca 2013 - 15:04
Podobne tematy: Kokcydia- dezynfekcja terrarium x
Sprzedam węże
Boa contrictor +terrariumlakapciul, Wczoraj, 10:12 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Para Agam brodatych razem z terrarium i wyposażeniem Mazowieckietyskie12, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium ![]() |
|
1 |
![]() |
|||
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 14 czerwca 2013 - 15:10
Jeśli chodzi o ściankę w terra to musi też byś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Makto, 14 czerwca 2013 - 15:11.
Napisany 14 czerwca 2013 - 15:27
Ścianka jest zespolona na stałe z terra. Integralna z nim....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 czerwca 2013 - 16:02
To musisz jakiś sposób wykombinować, żeby w każdy zakamarek ścianki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 czerwca 2013 - 17:01
A wiesz może jak bardzo inwazyjne to jest? terrarium z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 czerwca 2013 - 17:22
Kilka miesięcy temu wnikliwie przerabiałam temat wybijania kokcydiów. Niestety, skuteczne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 czerwca 2013 - 18:17
hmmm ,a spirytus:)? Fakt,nie najtańsza metoda i trochę szkoda,ale już...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 czerwca 2013 - 18:30
Nie kojarzę żadnych info nt. skuteczności spirytusu. Wypisałam wszystko to,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 czerwca 2013 - 19:25
Napisany 14 czerwca 2013 - 22:12
Fraggles spróbuj wodę z octem-tę metodę poleca dr.Marciniak.
Trzeba wziąć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów