Napisany 03 kwietnia 2013 - 22:18
Podobne tematy: Czy agama może jeść miód ? x
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
warany/agama kołnierzasta/błotnajakubek21111, 08 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Agama motylowa, tarczowiecmpret, 28 maj 2025 |
|
![]() |
Napisany 04 kwietnia 2013 - 09:47
rozmaryn możesz podać, choć raczej nie będzie go jeść. Co do lawendy , ja bym nie ryzykował. Zdania na jej temat są podzielone, bo można...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 kwietnia 2013 - 19:01
Dziękuję bardzo. Mamy agamę dopiero od kilku dni i wolałam się upewnić. Przeczytałam artykuły na pogona.pl ale nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie.
Napisany 05 kwietnia 2013 - 09:31
Jeśli to młody osobnik, raczej nie liczyłbym ,że w ogóle na zielone się skusi, choć różnie może być. Bardzo często zainteresowanie pokarmem rośłinnym przychodzi z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2013 - 09:58
Ma 6 miesięcy. Faktycznie jak na razie tylko świerszcze mu w głowie :) Za jakiś tydzień przeprowadzimy go do większego terrarium, mam nadzieję, że się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2013 - 21:06
A jaki rozmiar to za duże?:))
Możesz na początek tylko część udostępnić,żeby smoczek łatwiej się zaaklimatyzował.
Jak całe szklane-to trzeba też tak zasłonić,żeby tylko przednia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2013 - 21:27
Terrarium ma wymiary 200 długość x 80 szerokość x 100 wysokość. Terrarium ma boki, sufit i podłogę z płyty meblowej a tylko z przodu trójdzielną...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2013 - 21:47
Ja do tej pory używam głównie ręczników papier.Mam też w terra troche piasku i drewienek bukowych-możesz zobaczyć w mojej galerii.
Uważam ze reczniki są najlepsze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2013 - 21:55
Ogrzewanie to emiter ciepła plus lampy grzewcze. Agamka ma także "półkę" na którą będzie mogła wejść aby wygrzać się lepiej. Robiliśmy próby ogrzewania i nagrzewało...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 kwietnia 2013 - 12:41
no to faktycznie spore terrarium;) na sam początek dajcie ręczniki, bo agamka będzie badać nowe terra dotykając wszystko językiem i mogłaby się najeść piasku czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów