To z Turcji wygląda na jakąś jaszczurkę właściwą.
Napisany 12 lipiec 2018 - 10:24
Podobne tematy: Identyfikacja jaszczurek - Wątek ogólny x
Sprzedam jaszczurki
Jaszczurki dostepne od reki oraz lista jaszczurek na giełde w Rybnikumejek, Wczoraj, 14:09 |
|
0 |
![]() |
|||
identyfikacja
Owady
Identyfikacja ?czegoś?Waariat, 15 lut 2019 |
|
0 |
![]() |
|||
identyfikacja
Ptaszniki
Identyfikacja co to jest?major, 14 lut 2019 |
|
0 |
![]() |
|||
identyfikacja
Przypięty
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Określanie płci - wątek ogólnyempiu ![]() |
|
0 |
![]() |
|||
identyfikacja
Ptaszniki
identyfikacja stadium u ptasznikaFeliks9, 29 lis 2018 |
|
0 |
![]() |
Napisany 12 lipiec 2018 - 23:54
Zdjęcie które dodałem wcześniej jest z internetu, miałem chwile więc poszukałem czegoś co wygląda jak ta jaszczurka, historia "mojego szkraba" jest mała... Siedzę sobie na kocu w Turcji przy skałach patrze, a tam oto to było... Jak podchodziłem to uciekała, jak siadałem na kocu to przychodziła :D Cyknąłem zdjęcie i od razu wypuściłem. Tylko opis biotopu, w którym ją znalazłem się nie zgadza... Ponieważ był bardziej pustynny/półpustynny.
.....................czytają więcej tylko zalogowani terraryści. Proszę zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta.
Napisany 19 styczeń 2019 - 11:09
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji
Załączone pliki
Edytowany przez Adrian85z, 19 styczeń 2019 - 11:15.
Napisany 21 styczeń 2019 - 03:48
@[member='Adrian85z'] Może wiesz skąd ta jaszczurka, gdzie występuje, czy po prostu dostałeś i hodujesz ją? Pozwoli to trochę zawęzić opcje. Nie mam pojęcia co to za jaszczurka, ale chętnie poszukam (chyba, że ktoś wie co to za gatunek i mnie ubiegnie), ale trochę to potrwa żeby zidentyfikować ten gatunek poprawnie. ;) Jak na razie wydaje mi się, że to jakaś jaszczurka z rodziny agamowatych (Agamidae) [?]
Napisany 22 styczeń 2019 - 17:25
Z tego co przeglądam bardzo podobna do bazyliszka, ale pewności nie mam. Kupiona na giełdzie gdzie mnie nie było a powiedziano że to na pewno agama blotna, jednak takie posiadam i na pewno to nie blotna
Napisany 22 styczeń 2019 - 23:41
Basiliskus vittatus samica. @[member='Adrian85z']
Napisany 23 styczeń 2019 - 10:01
Dziękuję bardzo, jeśli ktoś jest też tego zdania proszę o odpowiedź.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów