Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

żywienie

- - - - -  
Problem z dietą

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
10 odpowiedzi na ten temat

#1 Carolin_Sanders

Carolin_Sanders
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4695 dni
  • Germany

Napisany 14 marca 2013 - 09:32

No to doczekałam się pierwszego własnego tematu :P
Mamy legwana, ma on, 1,5 roku, zdrowy, zadziorny, rozmiary prawidłowe, apetyt ma...ale właśnie tylko na "zielone". Bardzo chętnie zjada wszystkie dozwolone zielone roślinki, ale nic poza tym. Żadnych owoców, dawałam mandarynki, banany, mango, papaję, winogrona, śliwki, arbuza, melona, kupiłam ten taki specjalny granulat dla legwanów, nic. Nie chce, robiłam mu sałatki, miksowałam owoce do konsystencji gerberka i maczałam w tym "zielone", też nic. Na szczęście nie ma niedoboru witaminn i wapnia, bo udaje nam się przemycać proszkowe suplementy, ale ja bym wolała żeby zjadał coś więcej. Od małego tak ma, myślałam, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Problem z dietą     x

#2 jarecki_731

jarecki_731

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 5498 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Głogów

Napisany 14 marca 2013 - 09:44

Witam to że nie cce jeść owoców to nie jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 babajaga27

babajaga27
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4931 dni
  • France

Napisany 14 marca 2013 - 14:30

Poza tym, moze rzeczywiscie wszystko sie zmienic. Granulat dla legwanow...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 intactus

intactus
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5047 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 14 marca 2013 - 20:22

Mój za mandarynkami szalej :-) ale dostaje je z ręki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Carolin_Sanders

Carolin_Sanders
  • Terrarysta
  • Germany

Napisany 14 marca 2013 - 20:52

Heh, w sumie jakoś bardzo się jego niechęcią do owoców...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Gość_Piteros_*

Gość_Piteros_*
  • Gość

Napisany 14 marca 2013 - 22:14

Ja wykorzystuję mandarynki i pomarańcze do przemycania witamin i minerałów,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Jaguś

Jaguś

Pomaga na forum ;)

• Pomocny
  • Z nami od: 4861 dni

Napisany 15 marca 2013 - 11:19

Piotr czy ja w tej sałatce widzę mozzarellę ? Dajesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 Carolin_Sanders

Carolin_Sanders
  • Terrarysta
  • Germany

Napisany 15 marca 2013 - 14:03

Albo tofu :) Smacznie wygląda. Ja swojemu przemycam między liśćmi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 Jaguś

Jaguś

Pomaga na forum ;)

• Pomocny
  • Z nami od: 4861 dni

Napisany 15 marca 2013 - 15:11

No nie pomyślałam, że tofu :E  Carolin współczuję Ci niejadka,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 Gość_Piteros_*

Gość_Piteros_*
  • Gość

Napisany 15 marca 2013 - 16:57

:D tofu, tofu... W okresie zimowym podaję raz w tygodniu....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.