Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Owsiki w kupce, leczenie oraz dalsze wybrzydzanie świerszczem/karaczanem

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
38 odpowiedzi na ten temat

#1 kexo

kexo
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4735 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Szczecin

Napisany 09 stycznia 2013 - 23:45

Witam
Otrzymałem dzisiaj lek dla mojej agamki(27cm, 136g) fenbendazol x 5 dawek(w strzykawce do pyszczka, bardzo gęsta w każdej z nich jest odrobinka tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez kexo, 09 stycznia 2013 - 23:48.

Podobne tematy: Owsiki w kupce, leczenie oraz dalsze wybrzydzanie świerszczem/karaczanem     x

#2 tomas14011981

tomas14011981
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4682 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 10 stycznia 2013 - 08:37

Witaj.
Co do dezynsekcji terra tak woda z octem wystarczy zrób w proporcji 1 do 3 czyli np:jedna porcja octu trzy porcje wody ciepłej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 ewkagamma

ewkagamma
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5485 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 10 stycznia 2013 - 11:32

Kexo nie da się ukryć że masz problem i wiem jak to jest-bo moja Gamma grymasi jeszcze gorzej:))
Jedyna nadzieja że jak będzie po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 kexo

kexo
  • Terrarysta

Napisany 10 stycznia 2013 - 16:10

Wystarczy ze już mi czasem pazurki wbija do krwi jak np lekko kiwnę ręka i poczuje się niestabilnie :P no nic...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 kexo

kexo
  • Terrarysta

Napisany 10 stycznia 2013 - 17:02

Dobra dostał pierwsza dawkę trochę się stawiał jak mówiłem napuchł i chciał gryźć ale owinąłem go w ręcznik troszeczkę przycisłem bo chciał się wyślizgnąć i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez kexo, 10 stycznia 2013 - 17:30.

#6 nimcia

nimcia
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5190 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 10 stycznia 2013 - 20:35

Kwarantanna przez okres leczenia do momentu, aż zbadasz kupsztala i będzie czysty. Kiedy masz zbadać ponownie kupkę? jak zalecił wet?

#7 kexo

kexo
  • Terrarysta

Napisany 10 stycznia 2013 - 21:02

Aha rozumiem ;) 2-3 tyg i ponowne badanie klocka tylko jest male ale miałem obserwować przez pierwsze 3 dni czy nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 nimcia

nimcia
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5190 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 10 stycznia 2013 - 21:28

kexo zostaje ci karmienie na siłę albo po prostu zabij kilka świerszczy i wkładaj do terrarium na miseczkę. Ale po każdej kupce wywalaj żarło i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 ewkagamma

ewkagamma
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5485 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 10 stycznia 2013 - 22:08

Ja bym Ci radzila nie oszczędzać na molach-bo to jedzonko właśnie dla agamek które nie jedzą jak są chore i dla rekonwalescentów.Więc niech je,bo musi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 kexo

kexo
  • Terrarysta

Napisany 11 stycznia 2013 - 17:30

Dobra podałem dzisiaj druga dawkę (2/5) no i w sumie agama zachowuje się normalnie tzn to samo co wcześniej co do jedzenia zainteresowanie drewnojadami dalej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.