Hej.jestem nową użytkowniczką forum jak i początkującym hodowcą jeśli chodzi o agamy brodate. Swoją agamę kupiłam od hodowcy trzy miesiące temu,który niestety nie mógł się dłużej nią opiekować. Jest to samiec i ma 1,5 roku. Mniej więcej dwa tygodnie temu, gdy siedział na ramieniu wypróżnił się na mnie. Tyle tylko,że kał był wodnisty i biały a do tego okropnie śmierdział. Stwierdziłam,że ma rozwolnienie więc ograniczałam podawanie roślin. Po dwóch dniach sytuacja się powtórzyła, gdy był poza terrarium. Postanowiłam pójść do weterynarza, bo bałam się, że ma pasożyty. Niestety nie miałam próbki kału bo to co wypróżniła agam nie nadawało się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 marca 2012 - 23:23
Podobne tematy: Nieprzyjemny zapach kału mojej agamy x
żywienie
Agamy - brodata i karłowata
Karmienie agamy karłowatejDikimolo, 29 paź 2025 |
|
|
|
||
Sprzedam jaszczurki
Agamy błotne i brodateMiB, 03 sie 2025 |
|
|
|||
Kupię
exotic fest kielce. Kupie kameleony lamparcie, agamy brodatepaweł19, 28 wrz 2025 |
|
|
|||
identyfikacja
Owady
Znalezione u Agamy Brodatej, proszę o identyfikacje o ile da się z takiego zdjęciaDrkLilium, 11 wrz 2025 |
|
|
|||
początkujący jaszczurki
Kupię
Szukam agamy karłowatejPaulina_Bazgier, 03 wrz 2025 |
|
|
Napisany 28 marca 2012 - 08:20
Przede wszystkim zastanówmy się czy "biała ciecz" nie jest po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 marca 2012 - 20:03
Dobrze że idziesz do weta a narazie zmień podłoże-tzn.wywal drewienka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 marca 2012 - 20:31
Wiek gada: 1,5 roku
Data zakupu: styczeń 2012...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Data zakupu: styczeń 2012...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 marca 2012 - 20:32
Podłoże zmieniłam cztery dni temu na kostke kokosową, ale jednak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2012 - 11:01
Jak kał smierdzi, to moze wskazywać na pasożyty.
Jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 kwietnia 2012 - 14:13
Duka nie napisałaś po wizycie u weta-jak Twoja agamka z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany