Witam wszystkich! To mój pierwszy wątek na tym forum.Wczoraj znalazłem pod stolikiem mojej babci(na podwórku) jaszczurke. Ma barwę brązową, około 8cm z ogonem. I poszperałem w necie jaki to gatunek ale nie wiem jaki to jest. Czy samica zwinki czy jaszczurka żyworodna. Ale to nie koniec problemów. Mam dylemat z tym czy ją wypuścić na wolność( domyślam się że przyszła z łąk na takich wzniesieniach w pobliżu domu mojej babci) czy zająć się nią.Naczytałem się w necie że jaszczurki tylko najsilniejsze w Polsce przeżyją zimę(szczególnie jeśli co roku są bardzo srogie).Mam terrarium o wymiarach 24cm x 14cm x 10cm ....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 czerwca 2011 - 08:59
Podobne tematy: Złapana jaszczurka! Co zrobić. x
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
|
|
||
Sprzedam jaszczurki
Jaszczurka długoogonowa szmaragdowa i trawna, scynk ognisty , scynk szmaragdowylegvaan, 16 sie 2025 |
|
|
|||
terrarium
Jaszczurki
Jaki jaszczurka będzie pasować do tego terrariumPalmixk |
|
|
|
||
tematy ogólne
Jaszczurki
Jaka jaszczurka?Hobbit_66, 08 cze 2025 |
|
|
|||
wybór zwierzęcia
Jaszczurki
Jaszczurka na początekPawel32, 24 cze 2025 |
|
|
Napisany 30 czerwca 2011 - 09:09
wypuścić, jest pod ochrona
Napisany 30 czerwca 2011 - 09:09
Wypuść ją na te łąki, polskie gady są pod ochroną....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 czerwca 2011 - 10:09
Tak jak mówią wyżej jaszczurka ta jest pod ochroną i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 czerwca 2011 - 12:31
[quote].Naczytałem się w necie że jaszczurki tylko najsilniejsze w Polsce...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany