Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Problem z ptasznikiem

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
13 odpowiedzi na ten temat

#11 eragon13

eragon13
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6984 dni
  • Polska / Śląskie / Tarnowskie Góry

Napisany 10 maja 2011 - 21:52

Całkowicie normalne zachowanie, że pająk nie przyjmuje pokarmu przed wylinką. Zdarzają się przypadki wylinki "na stojącą" czyli, że ptasznik nie obraca się "na plecy", dlatego na drugi raz nie szturchaj pająka jeśli się nie rusza, bo może sobie po prostu siedzieć, a może zbierać siły do wylinki. Podam przykład z mojej hodowli. Jakieś 2 miesiące temu moja samica z gatunku chromatopelma cyaneopubescens przechodziła wylinkę leżąc na na boku na hamaku z pajęczyny kilka cm na ziemią i jej przygotowanie do wylinki w ogóle nie wyglądało jak zaczynająca się wylinki i gdybym ją zaczął szturchać mogłoby to się źle skończyć. Najlepiej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Problem z ptasznikiem     x

#12 sobieszko

sobieszko
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6301 dni
  • Polska / Śląskie / Katowice

Napisany 10 maja 2011 - 22:36

Moja samica Ornithoctonus tak samo wylinka na boku przchodziła.prawie byla...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#13 Agnieszkaxxx171

Agnieszkaxxx171
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5326 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Ostrów Wielkopolski

Napisany 11 maja 2011 - 13:19

Rano zastałam pajączka na plecach jednak nie z podkulonymi nogami:)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#14 eragon13

eragon13
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6984 dni
  • Polska / Śląskie / Tarnowskie Góry

Napisany 11 maja 2011 - 13:33

Pod żadnym pozorem go teraz nie dotykaj, ani nie poruszaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.