Całkowicie normalne zachowanie, że pająk nie przyjmuje pokarmu przed wylinką. Zdarzają się przypadki wylinki "na stojącą" czyli, że ptasznik nie obraca się "na plecy", dlatego na drugi raz nie szturchaj pająka jeśli się nie rusza, bo może sobie po prostu siedzieć, a może zbierać siły do wylinki. Podam przykład z mojej hodowli. Jakieś 2 miesiące temu moja samica z gatunku chromatopelma cyaneopubescens przechodziła wylinkę leżąc na na boku na hamaku z pajęczyny kilka cm na ziemią i jej przygotowanie do wylinki w ogóle nie wyglądało jak zaczynająca się wylinki i gdybym ją zaczął szturchać mogłoby to się źle skończyć. Najlepiej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
13 odpowiedzi na ten temat
Napisany 10 maja 2011 - 21:52
Podobne tematy: Problem z ptasznikiem x
pająki
Ptaszniki
Problem z wysuszaniem się podłożaLe_v7o7, Wczoraj, 07:29 |
|
|
|||
Problem z temperaturą w terrarium dla regiusa – różnica między podłożem a powietrzemRob3006, 10 lis 2025 |
|
|
|||
rozmnażanie
Ptaszniki
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
|
|||
zachowania
Ptaszniki
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
|
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
|
Napisany 10 maja 2011 - 22:36
Moja samica Ornithoctonus tak samo wylinka na boku przchodziła.prawie byla...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 maja 2011 - 13:19
Rano zastałam pajączka na plecach jednak nie z podkulonymi nogami:)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 maja 2011 - 13:33
Pod żadnym pozorem go teraz nie dotykaj, ani nie poruszaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany