Witam, co prawda oczytałem się już z różnymi opcjami zimowania żółwi wonnych, ale nie zaszkodzić dopytać praktyków :D
otóż mam młodego zółwia wonnego (wiek ok. pół roku, moze nieco starszy) i gnębi mnie ta ciągła myśl - ZIMOWAĆ czy NIE?
Oczywiście pojęcia bladego nie mam, czy przodkowie pochodzili z północy, czy południa USA, więc trudno wybierac metodę zimowania - pełnego, czy częściowego...
Nie mam zamiaru rozmnażać mojego małego (toż to jeszcze dziecko), ale np u lądowych zimowanie dodatnio wpływa na zegar biologiczny osobników i ich długowieczność, więc może warto i tu żółwia "wystopować"?
Jeśli zimujecie, to w jaki sposób? I...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 stycznia 2011 - 00:04
Podobne tematy: Zimujecie małe śmierdziele? x
![]() |
zimowanie
Rośliny owadożerne
jak wy zimujecie wasze rośliny ?pawllo8, 21 gru 2014 |
|
|
||
![]() |
Agamy - brodata i karłowata
śmierdzieleDaro_stg, 12 kwi 2008 |
|
|
|
|
![]() |
Rośliny owadożerne
Gdzie zimujecie?Honey, 23 lis 2007 |
|
|
Napisany 26 stycznia 2011 - 00:40
Ja nie zimuję. Większość wonnych pochodzi z populacji południowych. Jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2011 - 00:48
Ja na przyszły rok planuję pierwsze lodówkowe zimowanie mojej grupki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2011 - 01:25
hmmm, widac, że ciepło zatem... pewnie też spróbuje dopiero za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2011 - 13:35
Swoich maluchów już prawie rocznych nie zimuje i nie widzę,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany