Witam
Jestem od niedawna tymczasowym opiekunem żólwia greckiego.
Czytam troche o zółwiach i obserwuje zólwia pod wzgledem zdrowotnym.
Ostatnui wypatrzyłem u żólwia po zewnetrznej czesci plastronu w okolicach tylnych nóg takie jakby zaczerwienione miejsca - jakby siec malenkich cieniutkich zyłeczek wypelnioncy krwią - ktora przy nacisku znika.( tak jak nacisniemy wlasny palec - robi sie bledszy ). I tu moje pytanie, bo sie naczytałem czy mozliwe jest ze to posocznica ??
I kolejne ważne pytanie... bo te plamki wystepuja tylko w tym miejscu i są ułozone idealnie symetrycznie..... wiec ważne pytanie na ktore nie wyszukałem na forum odpowiedzi na forum....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 02 marca 2010 - 19:46
Podobne tematy: Posocznica ? x
![]() |
zdrowie
Żółwie lądowe
Czy krwawe plamy od spodu pancerza to może być posocznica?mamaTuptusia, 12 maj 2010 |
|
|
||
![]() |
Płazy
Czyżby puchlina wodna / posocznica ??sielus, 19 sty 2010 |
|
|
||
![]() |
zdrowie
Żółwie lądowe
posocznica u żółwia... pomocy!Kędzior, 04 maj 2006 |
|
|
|
Napisany 02 marca 2010 - 19:56
Czy to wystepuje np. po wygrzewaniu albo kapieli, kiedy zolw...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2010 - 20:04
Najlepiej wstaw fotki żółwia.
Jeśli plamy przemieszczają się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Jeśli plamy przemieszczają się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2010 - 23:22
Żółw młody nie jest ma okolo 12 lat, ale faktycznie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany