Witajcie, mam mały problem z wylinką...a raczej ma go jedna z moich agam. Już od kilku dni widać było, że się zbliża linienie, skóra w pewnych miejscach zjaśniała, zmatowiała - jak to zwykle. Wręcz wygląda jak by wylinka była już tuż tuż. No i co? No i nic własnie. W niektórych miejscach skóra wróciła do swojego wyglądu sprzed wylinki a w innych nadal jest "przedwylinkowa" ale linienia ani widu ani słychu. Jaki może być powód takich trudności z zrzuceniem wylinki?Powiem jeszcze, że to nie pierwszy raz u tej gadzinki podczas, gdy inne zrzucają skórę bez żadnych problemów.
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 września 2009 - 19:15
Podobne tematy: Problem z wylinką x
zdrowie
Początkujący hodowcy węży
Wylinka, czy rana?Brakwolnejnazwy ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
wylinka
Dymorfizm płciowy u ptaszników
C.Chromatopelma WylinkaPiotrCosta, 29 lip 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
![]() |
Napisany 24 września 2009 - 19:29
Zwiększ wilgotność w terra ja ponadto spryskiwałem jaszczura woda później...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2009 - 21:51
dokladnie jakas kapiel tu tamto i bedzie dobrze jak nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 września 2009 - 17:18
zrob jej kapiel z lyzeczka od herbaty normalnego octu za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 września 2009 - 19:13
ocet jest bezpieczny? ja bym nie ryzykowala... znacznie bezpieczniej dolać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 września 2009 - 09:39
dokładnie, spryskiwac jaszczura albo do wody go na 30 minutek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 września 2009 - 10:23
Bzdury pleciecie "daj jej lub jemu setke wodki i pampersa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów