Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Zbyt wysoka temperatura

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 JARKOWSKY

JARKOWSKY
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6036 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 25 lipca 2009 - 13:29

Witam. W terrarium z [b]Pogona Henrylawsoni[/b] wyspa ciepła ma o wiele za wysoką temperaturę, około 50 stopni C, całe szczęście, że agama nie przebywa centralnie pod promiennikiem, ewentualnie trochę dalej gdzie temperatura wynosi około 44 stopni C. Na półeczce obok wyspy ciepła temperatura sięga 35 C, a w innych miejscach terrarium około 25-30, w najchłodniejszym bodajże 24 (jednak tam agamy nie widziałem ani razu, tj. kryjówka) Wcześniej jak sprawdzałem temperaturę (zanim zamieszkała w nim agama), wydawała się być ok, albo nie zauważyłem jak czerwony pasek na termometrze dawno wyszedł poza wskaźnik. Dziś jak sprawdzałem to jednak okazało się nieco inaczej....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Zbyt wysoka temperatura     x

#2 Faflun

Faflun
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5943 dni

Napisany 25 lipca 2009 - 14:26

Gdzieś słyszałam ze agamy mają lekko opozniony zaplon wiec chyba...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 damian_WDZ

damian_WDZ
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6692 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 25 lipca 2009 - 20:46

Radze uwazac z wysokimi temperatury w okresie letnim teraz gdzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Spiritual

Spiritual
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6114 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 25 lipca 2009 - 21:17

Podobniesz agama zjdzie jak będzie jej za gorąco.Ale może są...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 DRAGONLAND

DRAGONLAND

Pomocny w dziale Agama brodata

• Terrarysta
  • Z nami od: 7445 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 26 lipca 2009 - 09:04

Temp. zdecydowanie za wysoka przypadkiem nie montuj dodatkowej zarowki grzewczej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 JARKOWSKY

JARKOWSKY
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6036 dni

Napisany 26 lipca 2009 - 11:20

A jak zamontować dodatkową wentylację? Agama ma taką kryjówkę "grotę",...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.