Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Bródka po kuracji antybiotykowej przestała jeść. Proszę o poradę.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
12 odpowiedzi na ten temat

#1 agnieszka_sienicka

agnieszka_sienicka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6052 dni

Napisany 27 kwietnia 2009 - 17:52

[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/102069.jpg[/img][size=10][b]Yellow[/b][/size]

witam,
Moja 8 miesięczna agamka, skończyła 6 dni temu kurację antybiotykową (dostała 5 zastrzyków), ponieważ zaraziła się tasiemcem, oraz namnożyły...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Bródka po kuracji antybiotykowej przestała jeść. Proszę o poradę.     x

#2 Spiritual

Spiritual
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6064 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 30 kwietnia 2009 - 20:10

Ja bym jeszcze poczekała.Może agmka myśli ze zmieniła opiekuna i sie aklimatyzuje.Ale sądze ze to poprostu przez osłabienie i npowinno jej przejść

#3 DRAGONLAND

DRAGONLAND

Pomocny w dziale Agama brodata

• Terrarysta
  • Z nami od: 7394 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 02 maja 2009 - 21:46

Sprobuj z rozym pokarmem nawet z macznikiem, karaczany jakie tylko dostaniesz, podobnie z swierszczem, moze szarancza, mole woskowe, drewnojady, noworodki. do tego zielenina. Czekam na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 agnieszka_sienicka

agnieszka_sienicka
  • Terrarysta

Napisany 03 maja 2009 - 19:46

Agama do dzisiaj wykazuje mizerne zainteresowanie jakimkolwiek pokarmem - próbowałam rzeczywiście większości karmówek jakie kiedykolwiek wcześniej próbowala. Jutro dostanę jeszcze karaczany argentyńskie i wstawię jej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 BartekMaciaszek

BartekMaciaszek
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6051 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 03 maja 2009 - 20:55

Moja miesieczna agamka nie jadła przez ponad 3 tygodnie. Pojechałem z nią do weta i dostala jakies jedzenie w plynie i bylo OK.

#6 agak

agak
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7250 dni
  • Polska / Podlaskie / Suwałki

Napisany 03 maja 2009 - 23:12

Agnieszko spróbuj podać jej odrobinę preparatu Lakcid. To probiotyk, który stosuje się w czasie i po antybiotykoterapii. Lakcid między innymi utrzymuje prawidłową florę bakteryjną jelit...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 ataxxx

ataxxx
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6193 dni
  • Polska / Podlaskie / Białystok

Napisany 04 maja 2009 - 09:10

Możesz podac jej pokarm dla niemowlakow ze sloiczka np gerbera, sa warzywne + kurczak moja jak chorowala tylko to jadla na nic nawet nie spojrzala...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 agnieszka_sienicka

agnieszka_sienicka
  • Terrarysta

Napisany 04 maja 2009 - 10:35

To wydaje się sensowne. Zaraz biegnę do sklepu po obiadek i strzykawkę do podawania papki.
A powiedz mi jeszcze: wciskałaś jej to na siłę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 agak

agak
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7250 dni
  • Polska / Podlaskie / Suwałki

Napisany 04 maja 2009 - 11:23

Ja wszystko podaję zakraplaczem do oczu. Świetny sposób, bo agamiory lubią też pić z niego wodę i nie trzeba podawać im niczego na siłę. Zresztą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 ataxxx

ataxxx
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6193 dni
  • Polska / Podlaskie / Białystok

Napisany 04 maja 2009 - 21:20

moja jadla bez wiekszego namawiania te jedzonko a na swierszcze nawet nie chciala patrzec zamykala oczy itp. teraz mam jeszcze Reptoboost tylko nie wiem czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.