[quote]Występowanie chitynowego oskórka jest jedną z cech charakterystycznych stawonogów, więc dotyczy to zarówno mączników jak i świerszczy.
Faktycznie wyższa temp. przyspiesza metabolizm w tym trawienie. Należy jednak wspomnieć, że temp. musi się mieścić w zakresie tolerancji tego gat. Żeby nikomu nie przyszło do głowy grzać w terrarium ile wlezie. :)[/quote]
Zgadza sie, jednak u macznikow jest grubsza warstwa ( taki "pancerzyk") i to prowadzi do wydłuzonego czasu trawienia.
Faktycznie wyższa temp. przyspiesza metabolizm w tym trawienie. Należy jednak wspomnieć, że temp. musi się mieścić w zakresie tolerancji tego gat. Żeby nikomu nie przyszło do głowy grzać w terrarium ile wlezie. :)[/quote]
Zgadza sie, jednak u macznikow jest grubsza warstwa ( taki "pancerzyk") i to prowadzi do wydłuzonego czasu trawienia.


Ten temat jest zablokowany