Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zachowania

- - - - -  
POMÓŻCIE! Mój żółw nagle stał się nadpobudliwy!

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
57 odpowiedzi na ten temat

#1 wiktoria

wiktoria
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6518 dni
  • Polska / Śląskie / Rydułtowy

Napisany 30 października 2007 - 19:08

Witajcie!
Od pół roku mam u siebie żółwia greckiego. Stworzyłam mu na podstawie fachowej literatury jak najlepsze warunki i zauważyłam, że szybko się zadomowił i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: POMÓŻCIE! Mój żółw nagle stał się nadpobudliwy!     x

#2 epf

epf
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6712 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 30 października 2007 - 19:30

Wiesz, może się oswoiła?
ja tez mam greczynkę od lutego i najpierw jej aktywność była zerowa tzn. jeśli nie spała 2h na dobę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 gonarek

gonarek

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7238 dni
  • Polska / Śląskie / Siemianowice Śląskie

Napisany 31 października 2007 - 00:04

Ups... "fachowa literatura" - powiało grozą. Moze jednak lepiej opisz po krotce te "zalecenia" do których sie zastosowałas, bo znajac zycie moze sie rownie dobrze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 wiktoria

wiktoria
  • Terrarysta

Napisany 31 października 2007 - 08:10

Oj dużo by tego było. Ale postaram się tak skrótowo. Tak więc nasza żółwica ma ok. 20 lat, jest więc sporych rozmiarów. W ciepłe dni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 yowah76

yowah76
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6665 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 31 października 2007 - 10:43

Po prostu dobrze sie czuje i tyle. Moze wlaczyliscie ogrzewanie, w nocy jest cieplej i budzi sie od razu pelna zycia? A nie zmieniliscie ostatnio...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 gonarek

gonarek

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7238 dni
  • Polska / Śląskie / Siemianowice Śląskie

Napisany 31 października 2007 - 13:09

Warunki "mieszkaniowe" moznaby rzec wspaniałe, nic tylko pozazdrościc. Natomiast te jajeczka, banany i jabłuszka to... no juz pewnie sama sie domyślasz. Tarta marchewka ok, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 wiktoria

wiktoria
  • Terrarysta

Napisany 31 października 2007 - 13:28

Każdy czasem ma ochotę na "małe co nieco" ;o) Fruzia nie dostaje tego w dużych ilościach raczej troszkę dla urozmaicenia. Dzięki za radę odnośnie cykorii...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 yowah76

yowah76
  • Terrarysta

Napisany 31 października 2007 - 13:30

Ja tez czekam na zdjecia... a jeszcze takie niesmiale pytanie, ale ludzie czesto zyja latami w niewiedzy...jestes pewna, ze to samica? Bo samce sa nadpobudliwe...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 wiktoria

wiktoria
  • Terrarysta

Napisany 31 października 2007 - 13:34

Hm.. tak szczerze to wzięłam na wiarę to, co usłyszałam od poprzednich właścicieli i nie sprawdzałam ;o) Czytałam jedynie kiedyś posty na tym forum pewnej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 yowah76

yowah76
  • Terrarysta

Napisany 31 października 2007 - 14:08

[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/47515.jpg[/img][size=10][b]A i E[/b][/size]
Po lewej samica, po prawej samiec - dlugi i gruby ogon przede wszystkim, takze wklesly plastron.

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.