Witam, wczoraj kupiłam ładny korzeń w zoologiku i kazali mi go wymoczyć w solance przez 24 godziny a potem gotować w solance przez godzinę... Mamuśka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Korzeń- gotowanie a wyprażanie..
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 18 października 2007 - 10:43
Podobne tematy: Korzeń- gotowanie a wyprażanie.. x
terrarium
Początkujący hodowcy jaszczurek
Czy mogę włożyć wypalany korzeń do terraium?Ania_K2, 23 lis 2022 |
|
![]() |
![]() |
||
Wystrój, roślinność
Korzen do terrariumPilot16, 02 cze 2020 |
|
![]() |
|||
terrarium - paludarium
Wystrój, roślinność
Korzeń z lasuKasio270, 17 sty 2020 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Wystrój, roślinność
Czy taki korzen moge dac do Agamy brodatej?mati8686x, 21 paź 2017 |
|
![]() |
|||
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Czy można wziąć korzeń z lasu i włożyć go do terrarium dla węża?piotrek789, 07 paź 2017 |
|
![]() |
Napisany 18 października 2007 - 12:39
Ten przepis z solanką podawany jest głównie z myślą o akwariach. Tak spreparowany korzeń łatwo tonie i nie wypływa na powierzchnię wody. Do terrarium zupełnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 października 2007 - 13:09
Korzeń moczył się już 24 godziny w solance i wiele robali z niego wypłynęło. Teraz wsadzę go do piekarnika na 180 stopni na 30 minut...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 października 2007 - 14:19
Skończyłam go właśnie prażyć, strasznie cuchnie :/ Takim zatęchłym mokrym drewnem.. I nie wiem czy to sól czy pleśń ale na końcach pojawił się biały...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 października 2007 - 14:34
To raczej nalot po soli :) Solanka zabije pleśń a jeśli nawet coś zostanie to wyprażenie dokończy dzieła zniczczenia. U agam jest sucho w terrarium,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 października 2007 - 16:04
Napewno to zrobię !! Dzięki za rady :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów