Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
co dolega pytkowi?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 Pycia

Pycia
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7259 dni
  • Polska / Śląskie / Jaworzno

Napisany 04 listopada 2005 - 18:11

Mam 4-letniego pytona królewskiego. Od jakiegoś czasu podczas nocnej aktywności (spaceru po terrarium) wydaje on dziwne dźwięki przypominające kaszel, oddech jego też jest niewyraźny. Podczas dnia gdy śpi zachowuje się normalnie (tzn. nie "kaszle" i oddech jest w porządku), przyjmuje pokarm, śpi we własnych splotach i nic nie wskazuje na to, aby był chory. Czy jest możliwe, aby się przeziębił? Już raz zachowywał się podobnie tylko opisanym objawom towarzyszył katar. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, więc proszę o radę i parę wskazówek, co mam z tym fantem zrobić. Z góry dzięki za wszystkie info, przesyłam pozdrowionka. ...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: co dolega pytkowi?     x

#2 Pituophis

Pituophis

Miniony Moderator w działach jaszczurkowych

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 7696 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Szczecin

Napisany 04 listopada 2005 - 18:54

Spotykałem takie objawy u dusicieli, często ustępowały one, aby potem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 spoun_rzeszów

spoun_rzeszów
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7895 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 04 listopada 2005 - 19:11

by the way - zwiekszajac wilgotnosc wypada i zwiekszyc temperature,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Raf

Raf
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7265 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 19 grudnia 2005 - 22:28

zwieksz mu temperature do 33 stopni w dzien i 28...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.