Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Sapanie żółwia

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Rzufff

Rzufff
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7354 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 30 października 2005 - 12:21

Witam.
Od jakiegoś tygodnia zaobserwowałem, że moja żółwica podczas oddychanie czasami sapie, tak głośno wypuszcza powietrze nosem. Przeczytałem, że jest to objaw zapalenia płuc. Jendak moja żółwica nie ma innych objawów: nie ma wydzielin z nosa ani pyszczka, jest ruchliwa, nurkuje,równo pływa, ma apetyt, nie ba bąbelków przy nosie ani pyszczku.
Jednak boję się że może przerodzic coś powarzniejszego. Żółw ten zaraz po kupieniu, gdy był wiekości 5 zł był chyba chory gdyż krzywo pływał. Boję się, że to mogą byc powikłania tamtej dawnej choroby.
Chciałbym się Was zapytać o weterynarzy w Warszawie, którzy się specjalizują w żółwiach. Znalazłem kilku...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Sapanie żółwia     x

#2 Marta55555

Marta55555
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7398 dni
  • Polska / Mazowieckie / Mińsk Mazowiecki

Napisany 30 października 2005 - 21:21

Mój żółw czerwonolicy ma tez coś podobnego.Tylko że on ,,świszczy''...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 nulus

nulus
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7384 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 30 października 2005 - 21:54

To prawda. Miałem wodnego 2 tygodnie i też świszczał jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Rzufff

Rzufff
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7354 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 31 października 2005 - 17:42

Można tak powiedzieć, że on świszczy. Dzisiaj jest już lepiej,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 lady_in_reds

lady_in_reds
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7389 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Śrem

Napisany 07 listopada 2005 - 17:25

Moj zolw tez sapie ale tylko jak sie przestraszy np....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.